Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torrent

C's denuncia Torrent a la Fiscalia pel debat de la sentència del Suprem

El partit denuncia el president del Parlament per haver admès la resposta de JxCat, ERC i la CUP

Parlament
C's ha denunciat a Roger Torrent a la Fiscalia | Catalunya Diari

Ciutadans ha registrat a la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia contra el president del Parlament, Roger Torrent, per haver permès el debat i votació de la resolució pactada conjuntament entre JxCat, ERC i la CUP que el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar parcialment i que els  partits independentistes van modificar  a través d'esmenes.

Així ho han explicat aquest dilluns fonts de la formació taronja. El text que es va debatre i votar finalment al ple, que pretenia ser la resposta de les tres formacions a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, rebutjava la «censura» del Constitucional i  reprovava la monarquia, una qüestió sobre la qual el TC ja s'havia pronunciat en contra.

Dimarts ja va anunciar la decisió del partit

La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, va afirmar dimarts que posarien en coneixement de la fiscalia la proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP-CC,  que és la resposta a la sentència del Suprem per l'1-O. D'altra banda, Roldán  va augurar que el Tribunal Constitucional tombaria el text «perquè va en contra de la legalitat» i va recordar-ho al president de la cambra, Roger Torrent, qui ja havia estat «advertit».

lorena-roldan
Roldán critica que els independentistes facin «promeses que no podran complir» | Catalunya Diari

Roldán critica que els independentistes facin «promeses que no podran complir», quan saben «com acaba la pel·lícula». En la votació del text, els diputats taronges van abandonar l'hemicicle; els Comuns van abstenir-se i JxCat, ERC i CUP van votar a favor. El líder del PPC, Alejandro Fernández, en la mateixa línia, assegura que els partits independentistes mantenen la «tensió» sobre una «ficció» que no contribueix «en res».

Els comuns, que es van abstenir, consideren que la resolució arriba tard

El portaveu del PSC-Units, Ferran Pedret, va assegurar dimarts que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya no pot passar «per sobre d'una meitat» i que «les autoritats han d'estar sotmeses al dret». La diputada dels comuns, Marta Ribas, en canvi, va criticar que la resolució arribava «fora de temps» i que «la resposta ja s'ha fet als carrers i a les urnes».

També et pot interessar...