Cs denuncia Torrent i membres de la Mesa a la Fiscalia

El portaveu de Ciutadans al Parlament ha anunciat la denúncia penal per tramitar la moció de la CUP

Imatge d'arxiu de Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa
Imatge d'arxiu d'Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa | Cedida

El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest mateix dilluns que el partit polític ha presentat finalment una denúncia penal contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa per permetre la tramitació de la proposta de la CUP per tal que es reiteressin els «objectius polítics» de la resolució del 9-N.

Concretament, Cs ha presentat la denúncia a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el president de la Cambra, Roger Torrent, i els membres de la Mesa, el vicepresident primer Josep Costa, de Junts per Catalunya; el secretari primer Eusebi Campdepadrós, també de JxCat; i la secretària quarta Adriana Delgado d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El Cs denuncia Torrent a la Fiscalia

Segons l’escrit de Ciutadans presentat a la Fiscalia, els denunciats i diputats independentistes van posicionar el seu vot a favor de l’aprovació de la Resolució 1/XI, després que la moció pogués entrar a debat en el ple celebrat a principis del mes de juliol, i «al marge de l'ordre constitucional i fer-ne un instrument d'una via de fet unilateral on l'única finalitat era forçar la separació de Catalunya de la resta d'Espanya».

Roger Torrent en una imatge d'arxiu
Roger Torrent en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

A més, en la roda de premsa on el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha anunciat la denúncia penal contra Torrent i els membres de la Mesa, també ha recordat el recurs d’inconstitucionalitat contra la resolució que el Govern espanyol va interposar. Amb aquest requeriment es volia que el Tribunal Constitucional dictés dues providències.

Les accions del Govern espanyol, en el punt de mira

Per una banda admetre a tràmit aquest recurs d’inconstitucionalitat i per l’altra banda, que fos notificat personalment a totes aquelles persones que presidissin el Parlament i els membres que conformen la Mesa. El Govern espanyol advertia que el seu deure era el d’impedir i/o paralitzar qualsevol iniciativa que promogués l'elusió de la suspensió acordada prèviament.

En aquest sentit, Carrizosa, com a portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya li ha retret al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que «hagi mirat a un altre costat»: «Cs ha de fer el que el govern espanyol no fa», ja que per Cs, Sánchez és «ostatge dels vots dels separatistes».


Comentaris

envia el comentari