ÚLTIMA HORA

🚨 Sánchez convoca una reunió amb Casado, Rivera i Iglesias al Palau de la Moncloa

Ciutadans, força més votada a Catalunya, segons l'última enquesta

JxCat, qui ha encarregat el sondeig a GASP, supera en vots a ERC
 
Inés Arrimadas convertiria a Ciutadans en la força més votada a Catalunya | Cedida

 

L'enquesta encarregada per JxCat a l'empresa GASP ha deixar resultats molt inesperats. Entre ells, destaca el creixement de Ciutadans, on el partit que lidera Inés Arrimadas es converteix en la principal força a Catalunya, superant els dos partits independentistes, obtenint entre el 23,3% i el 24,3% del total dels vots vàlids que es realitzaran a Catalunya.

 

No obstant això, la coalició dels partits unionistes continuaria sense ser suficient, doncs sumant els registres del PSC (12,4% - 13,4%) i del PP (4,2% - 5,2%), no arribaria a les dades del 50% que seria necessari per aconseguir prendre el control de la Generalitat, amb majoria absoluta.

JxCat superaria a ERC

Un altre dels resultats sorprenents del sondeig és la la nova retalla de vots que aconseguiria fer-li JxCat i ERC. De fet, segons els mateixos resultats, la coalició independentista superaria el partit republicà, fet que succeeix per primera vegada des que van començar els sondejos electorals.

 

Segons els resultats, JxCat gaudiria d'una invenció de vot vàlid que oscil·laria entre el 19,9% i el 20,9%, superant pràcticament mig punt a l'organisme d'esquerra, el qual veuria reduït de manera considerable el nombre dels seus votants, dels quals únicament es mantindrien entre el 19,5% i el 20,5%.

 

Carles Puigdemont aconseguiria més vots que Junqueras | Cedida

 

 

Sense majories absolutes

Per la part independentista, les dades no criden massa més a l'optimisme, doncs encara que una coalició amb la CUP, la qual gaudeix d'una estimació de vot d'entre el 6,9% i el 7,9%, convertiria al tripartit en majoria parlamentària, aquests tres organismes no acumularien xifres del 50% de vots, quedant-se sense el control total al Parlament.

 

Per tant, tant els organismes independentistes, com els unionistes, es veuran obligats a arribar a un acord amb els representants de CatComú, els quals disposen d'entre 7,2% i el 8,2% d'intenció de vot, gaudint dels percentatges necessaris per desequilibrar la balança cap a qualsevol dels dos costats.

Comentaris