rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Girauta qualifica de «canallada» l’extradició de Carles Puigdemont

Carrizosa ha comentat que la malversació «és delicte aquí, a Alemanya i a la Xina» i Arrimadas ha dit: «Puigdemont haurà de venir per donar la cara»
Juan Carlos Girauta, en una foto d'arxiu al Congrés. | CatalunyaDiari.cat

 

Una de les rèpliques més sonades a l’extradició de Puigdemont per part de la justícia alemanya ha estat la de Juan Carlos Girauta. El diputat de Ciutadans al Congrés dels Diputats espanyol s’ha mostrat contrari a la determinació de l’audiència de Schleswig-Holstein i, de fet, no s’ha estat de res per qualificar-la de «canallada».

 

Girauta, doncs, ha criticat una decisió que ha comportat reaccions de tota mena tant per part del sector unionista, com del sobiranista. «El mal que han fet els magistrats de Schleswing-Holstein transcendeix l'espanyol» ha comentat mentre deia: «Algun dia s’haurà d’estudiar el qui i el perquè d’aquesta canallada».

 

Carrizosa: «És delicte aquí, a Alemanya i a la Xina»

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Juan Carlos Girauta, també ha volgut referir-se a la determinació judicial germànica. En aquest sentit, doncs, Carrizosa ha fet referència —únicament— al delicte de malversació pel qual s’extradirà Puigdemont.

 

«Quedar-se amb els diners és delicte aquí, a Alemanya i a la Xina», ha retret Carrizosa. En aquest context, el membre de la formació taronja ha prosseguit al peu del canó per al·legar: «És una bona notícia que hagi de venir aquí a donar la cara. Alemanya ha dit que Puigdemont s'ha quedat amb els diners per pagar el cop a la democràcia».

 

El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. | CatalunyaDiari.cat

 

 

Finalment, en referència a la determinació de la justícia alemanya, Girauta ha conclòs assegurant que l’extradició confirma que els exconsellers i activistes catalans empresonats «no són presos polítics».

Arrimadas: «Puigdemont haurà de venir per donar la cara»

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha volgut extreure una conclusió positiva de tot plegat dient que Puigdemont haurà de tornar a Espanya per «donar la cara».

 

 

«Puigdemont haurà de tornar a Espanya per donar la cara davant la justícia per gastar-se els diners de tots en fer un cop d'Estat contra més de mitja Catalunya i contra la democràcia», ha comentat Arrimadas.

Comentaris