Ciutadans, de dol: Mor el polític Ramón López, estimat per tots

El conseller d'Educació a Orihuela, de 59 anys, feia més d'un mes que estava ingressat a l'UCI per coronavirus

Ramón López Cabrera, de 59 anys, regidor d'Educació, Platges i Seguretat Ciutadana a Orihuela
Ciutadans, de dol: Mor el polític Ramón López, estimat per tots | Cedida

En plena crisi política, Ciutadans ha rebut la pitjor maçada en conèixer la defunció del seu regidor a Orihuela, Ramón López Cabrera. El polític va morir ahir a l'Hospital Vega Baja, on estava ingressat en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) des de principis de febrer amb coronavirus.

Ramón López Cabrera, de 59 anys, era regidor de Ciutadans a l'Ajuntament d'Orihuela. Estava al comandament del departament d'Educació, Platges i Seguretat Ciutadana, en el govern local que regeix gràcies a l'aliança entre el PP i Cs.

A principis del mes passat va donar positiu en coronavirus. En ser pacient de risc a causa de patologies prèvies, el 6 de febrer va ser ingressat per a poder-li fer un millor control. Però la seva situació va empitjorar i quatre dies després el van traslladar a l'UCI amb pronòstic greu. Des de llavors va romandre en el centre hospitalari intubat.

L'evolució de Ramón va anar empitjorant i els metges temien un desenllaç tràgic, com així va acabar succeint el dia d'ahir. Passades les 18.30 hores, el portaveu de Ciutadans a Orihuela, José Aix, va comunicar la trista notícia: «Com a portaveu de C's a Orihuela, em veig en el deure de comunicar-vos la notícia més difícil que mai voldria explicar: fa poc més de mitja hora ha mort el nostre company Ramón López Cabrera».

El portaveu va comunicar la defunció del regidor d'Educació a través del seu perfil de Facebook, i la notícia es va estendre ràpidament entre companys i veïns. L'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana (PP), es va mostrar «consternat» i va voler mostrar el seu condol a través de les xarxes socials: «Gràcies, Ramón, per la teva dedicació i labor durant aquests dos anys com a regidor al capdavant d'Educació, Platges i Seguretat Ciutadana».

L'alcalde es va acomiadar amb un «sempre et recordarem» embargat per l'emoció que avui comparteixen milers de veïns del municipi. Els seus companys i conciutadans volen ara recordar la figura d'aquest polític que era sobretot molt estimat en la pedania de la qual era natural, Hurchillo.

La seva trajectòria política

Abans d'arribar a la regidoria, Ramón López Cabrera va ser president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) Gabriel Miró. Després de romandre en el càrrec des de 2006 fins a 2019, va abandonar l'associació de pares i mares de l'escola pública d'Alacant per a prendre possessió de l'acta de regidor a l'ajuntament.

Ramón va arribar a l'ajuntament de la mà de Ciutadans, que després de les últimes eleccions municipals va decidir formar govern amb el Partit Popular. Per la seva experiència en l'àmbit educatiu, Ramón va rebre l'encàrrec de liderar el departament d'Educació a Orihuela, una responsabilitat que s'ha vist truncada pel coronavirus.

El 15 de juny de 2019, Ramón va prendre possessió de l'acte de regidor, càrrec en el qual va estar fins a ser ingressat a l'hospital a principis de febrer d'enguany. El passat 18 de febrer, en veure que no millorava, es va decidir prendre el relleu. El portaveu de la formació taronja a l'ajuntament d'Orihuela, José Aix, va agafar el comandament en Educació i Seguretat Ciutadana, mentre que la regidora de Recursos Humans, Luisa Boné, es va fer amb les regnes del departament de Platges.

El partit va anunciar aquests canvis deixant clar que la intenció era garantir el bon funcionament d'aquestes àrees en uns moments especialment complicats. Després de conèixer-se la mort del seu company, el portaveu assumeix la responsabilitat de reorganitzar les competències juntament amb l'alcalde, Emilio Bascuñana.

Units en el dolor

El desafortunat desenllaç coincideix amb un període de crisi interna en el bloc de la dreta i, especialment, a Ciutadans. El govern municipal a Orihuela forma part de l'estratègia nacional d'aliances en els territoris de Partit Popular i Ciutadans. Una estratègia que va saltar per l'aire fa a penes alguns dies, quan Ciutadans es va aliar amb el PSOE per a presentar una moció de censura en el Govern autonòmic de Múrcia.

El que semblava una maniobra puntual limitada al territori murcià va deslligar una crisi política que encara cueja. Després del problema a Múrcia va saltar per l'aire el govern de la Comunitat de Madrid, i va començar una batalla oberta entre Ciutadans i el Partit Popular que està provocant que molts membres de la formació taronja es passin al bàndol blau.

Caldrà veure com acaba la gran fractura del bloc de dretes, encara que de moment la majoria dels pactes en les comunitats autònomes i en els municipis es mantenen. També a Orihuela, on ara membres de Ciutadans i del Partit Popular estan units en el dolor per la pèrdua d'un company molt estimat.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari