Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's

Ciutadans veu «negatiu» l'acord entre PSOE i Bildu però defensa el seu 'sí' a la pròrroga de l'estat d'alarma

La formació taronja celebra haver impedit un acord amb ERC per posar data a la mesa de diàleg catalana perquè eren «camins incompatibles»

Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's
Ciutadans va donar suport ahir a la cinquena pròrroga del decret d'alarma. | Catalunya Diari

El diputat de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha considerat «molt negatiu» l'acord entre PSOE i Bildu per derogar la reforma laboral però, tot i això, ha seguit defensant el 'sí' de la formació taronja a la pròrroga de l'estat d'alarma perquè era «imprescindible». «Ahir vam aconseguir treure-li al govern espanyol condicions bones per als espanyols», ha afirmat, i ha remarcat que C's aposta per fer «política útil».

«Vam arribar a la solució encertada» i exigiran «responsabilitats» i el «compliment de l'acord», ha dit Bal aquest dijous al matí en una entrevista a 'TVE'. Bal ha remarcat que Ciutadans «no és soci» del govern «Frankenstein», que es troba «profundament dividit», mentre que ha dit que Bildu sí que ho és.

Ciutadans reitera que ha desactivat la mesa de diàleg amb Catalunya

«Ells ho hauran d'explicar», ha dit, mentre que Ciutadans va actuar per «salvar vides». Bal ha evitat contestar si se senten enganyats pel fet que l'acord amb Bildu es fes públic un cop ja havia finalitzat la votació per prorrogar l'estat d'alarma. En canvi, Bal ha celebrat que van aconseguir impedir un acord amb ERC per posar data a la mesa de diàleg catalana perquè eren «camins incompatibles». El diputat de Cs ha afirmat que el seu partit es troba a les «antípodes ideològiques» tant d'ERC com de VOX.

Sobre la reforma laboral, el diputat de C's ha argumentat que no es pot fer «tabula rasa» i ha defensat la reforma laboral en la qual se sostenen els ERTO, ha dit.