C's obre el procés de primàries per escollir candidat a president de la Generalitat

José Manuel Villegas, el secretari general de Ciutadans, veu Roldán com una bona candidata
José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans a l'Estat, ha assegurat que Roldán «és una gran portaveu»  | CatalunyaDiari.cat

 

Ciutadans ha acordat aquest dilluns obrir el pròxim dimecres el procés de primàries per elegir el candidat a la presidència de la Generalitat. El partit d’Albert Rivera celebrarà un Consell General a Catalunya on s’adoptarà el formalisme –preceptiu, segons els estatuts del partit– d’aprovar la presentació del partit a les eleccions. El dia 18 s’activaran ja els mecanismes de les primàries i el pròxim 19 començarà el termini d’una setmana de campanya perquè els dies 24, 25 i 26 de juliol es produeixin les votacions. L’objectiu, segons ha afirmat el secretari general del partit, és preparar la formació per la possibilitat que hi hagi eleccions anticipades a Catalunya.

 

No dialogarà sobre la investidura

Villegas ha apuntat que la formació obre les primàries «perquè els militants elegeixin candidats». «Veurem quins candidats postulen», ha afirmat abans de dir que Lorena Roldán és «una gran portaveu» i està fent «un paper brillant». «Si els militants la voten segur que serà una gran candidata a la Generalitat de Catalunya». Villegas també ha anunciat que el 29 de juliol hi haurà un Consell General de Ciutadans a escala estatal amb la idea de «fer una valoració de final de curs i una reforma dels estatuts» després de les marxes de tres membres de la direcció, encapçalats per Toni Roldán. 

  

«Els òrgans del partit s’han d’adaptar al creixement tant en nombre de persones com en responsabilitat del partit i es plantejarà una reforma estatutària per ampliar el Comitè Executiu de 40 persones a un màxim de 50». Segons Villegas, «un partit que creix també es mereix uns òrgans a l’alçada». Segons Villegas, no hi haurà reformes de caràcter disciplinari.

 

Villegas també ha deixat clar aquest dilluns que la seva formació no vol participar de cap mena de diàleg amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per a la investidura. «Que es deixi de rondes i negociï amb el seu soci preferent –en referència a Podem– una majoria per a la investidura», ha sentenciat en roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit. 

 

També et pot interessar...