Ciutadans podria presentar diverses irregularitats en els seus comptes

L’informe l’ha dut a terme el Tribunal de Comptes, que veuria alguns errors de finançament
Inés Arrimadas estaria molt preocupada pel futur del seu partit | CatalunyaDiari.com

 

Ciutadans podria presentar certes irregularitats en els seus comptes anuals. El partit taronja, de fet, ja va cridar l’atenció per ser la col·lisió política més finançada durant la campanya de l’21-D. Els 2’1 milions d’euros que s’estima presentava la proposta de Ciutadans van posar en entredit el finançament del partit tot i que, no se n’ha demostrat res.

 

Tot i això, ara el portal ‘El Nacional’, afirma que el partit liderat per Inés Arrimadas a Catalunya podria veure’s afectat pel darrer informe del Tribunal de Comptes. Ja que aquest, mostra diverses irregularitats de la col·lisió en els exercicis dels anys 2014 i 2015.

Quines són les xifres?

El partit més votat a Catalunya a les darreres eleccions va registrar, l'any 2015, factures electorals a nom del seu partit per 14.371 euros. Un fet que, tal com indica el mitjà citat, podria vulnerar l'article 4.3 de la Llei de Finançament de Partits (LOFPP).

 

La llei prohibeix als partits acceptar que tercers assumeixin costos de la seva activitat i referent a aquesta, el Tribunal de Comptes pregunta per un total de 2.037 euros, que no han pogut ser identificats.   

 

La campanya de Ciutadans ha cridat l'atenció de molts | Josep M. Llauradó

 

 

Múltiples errors en els comptes anuals

Els comptes anuals que presenta Cs referents a l'any 2015 presenten certs errors. De fet, no es computen 678.023 cobrats del Parlament de Catalunya, 220.997 del Ministeri de l'Interior, 145.272 euros de la Generalitat Valenciana, 42.169 euros del Parlament Europeu ni 91.377 de diferents capitals de província.

També s’observen errors en els seguiments de saldos, en pagaments a creditors, omissions de moviments de tresoreria i duplicitats en la comptabilització de despeses.

 

Ciutadans, a part, tampoc va declarar com a despeses un import acumulat de 166.281 euros per altres partides que demana la llei. Finalment, el Tribunal també pregunta —i no ha trobat— un seguit de remuneracions personals del partit que podrien ascendir a 166.393 euros.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris