Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol

La petició que ha llançat avui mateix Ciutadans, un dia després de perdre Roldán

El diputat del Parlament Nacho Martín Blanco ha afegit que encara avui dia hi ha ajuntaments amb pancartes «partidistes i separatistes»

Nacho Martín Blanco, diputat de Cs al Parlament de Catalunya
El diputat de Cs al Parlament de Catalunya Nacho Martín Blanco ha confirmat que hi ha ajuntaments amb símbols partidistes | EFE

Cs portarà a les juntes electorals provincials els ajuntaments «que mantenen penjades pancartes i simbologia partidista», al·legant que han de ser neutrals, especialment en període electoral, de cara als pròxims comicis catalans.

El diputat del Parlament Nacho Martín Blanco ha afirmat que això continua ocorrent en balcons d'ajuntaments, «malgrat les diferents resolucions de la Junta Electoral Central i de les provincials», informa el partit aquest dijous en un comunicat.

Ha afegit que hi ha penjades pancartes i simbologia amb contingut partidista «que s'associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions», per la qual cosa han presentat una recopilació de proves.

Martín Blanco ha acusat els partits independentistes d'utilitzar les institucions «com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa». «Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia», ha afegit.

El PP dona la benvinguda a Roldán

D'altra banda, la portaveu del Grup Popular en el Congrés, Cuca Gamarra, ha donat la benvinguda al PP a Lorena Roldán, fins ara portaveu de Cs en el Parlament català, i ha cridat a sumar-se al Partit Popular a tots aquells que volen que Espanya tingui «una alternativa» al govern de coalició que lidera Pedro Sánchez.

«Les portes del PP estan obertes. És la casa comuna del centredreta espanyol. Per tant, tenim tots una responsabilitat com a ciutadans i és la de sumar i buscar un projecte que entre tots puguem enfortir», ha declarat Gamarra.

En una entrevista concedida a Europa Press, Gamarra ha assegurat que «l'important» és que els votants espanyols de centredreta «tinguin un projecte al qual sumar-se» i que sigui un projecte de «mirada àmplia i porta ampla» com el que, segons ha dit, defensa Pablo Casado.

Luis Garicano critica Illa per ocultar la seva candidatura

Paral·lelament, l'eurodiputat de Ciutadans, Luis Garicano, ha assegurat aquest dijous, 31 de desembre, sentir-se «sorprès» que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, «hagi estat negant obertament» la seva candidatura a la presidència de la Generalitat quan, segons ha indicat, era «un pla que estava elaborat des de fa mesos».

En aquest sentit, ha explicat en una entrevista a Onda Cero, que el president el govern, Pedro Sánchez, ha «mentit amb descaradura» també en aquesta matèria. Amb relació a les eleccions a Catalunya, del pròxim 14 de febrer, ha estat també preguntat per la marxa al PP de l'exlíder del seu partit al territori, Lorena Roldán. «Si se sent més a gust al Partit Popular, no tinc res a dir», ha respost.