Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
C's

Ciutadans portarà la proposta de resolució aprovada al Parlament a la fiscalia

Lorena Roldán ha assegurat que el Constitucional tombarà el text perquè «va en contra de la legalitat»

Parlament
Ciutadans portarà la proposta de resolució aprovada al Parlament a la fiscalia | Catalunya Diari

La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha afirmat aquest dimarts que posaran en coneixement de la fiscalia la proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP-CC que és la resposta a la sentència del Suprem per l'1-O. D'altra banda, Roldán  ha augurat que el Tribunal Constitucional tombarà el text «perquè va en contra de la legalitat» i ha recordat al president de la cambra, Roger Torrent, que ja ha estat «advertit directament».

En aquesta línia, ha criticat que els independentistes tornin a fer promeses «que no podran complir», quan ja saben «com acaba la pel·lícula», perquè «tenen companys a la presó». En la votació del text, aprovat amb els vots dels independentistes i l'abstenció dels comuns, els diputats de la formació taronja han abandonat l'hemicicle.

El PSC creu que cal assolir el «màxim consens possible»

El portaveu adjunt del PSC-Units, Ferran Pedret, ha asseverat que la solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat no pot passar «per sobre d'una meitat» de la població. El dirigent socialista ha afegit que, dialogant, cal arribar a un acord amb el «màxim consens possible» per després sotmetre'l a votació. «Les autoritats han d'estar sotmeses al dret», ha afegit.

C's
Els diputats de Ciutadans han abandonat l'hemicicle durant la votació | Catalunya Diari

Pedret també ha apuntat que la proposta de crear un estat independent a partir d'una institució «alternativa» i una «mobilització de masses» es reiterar la «via» del 6 i 7 de setembre de 2017, «una de les grans catàstrofes» de la història del país.

Una «ficció» que no contribueix «en res»

Per la seva banda, la diputada dels comuns Marta Ribas ha criticat que la proposta de resolució arriba «fora de temps» perquè fa 44 dies que va sortir la sentència i «la resposta ja s'ha fet al carrer i a les urnes», el 10-N. «Ha estat així perquè ho han volgut, no han promogut cap mena d'urgència en la tramitació de la proposta de resolució», ha renyat als independentistes.

Finalment, el líder del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat els independentistes de «fer veure que desobeeixen però sense desobeir». Segons ha dit el president dels populars, JxCat, ERC i la CUP mantenen la «tensió» sobre una «ficció» que no contribueix «en res», però que segueix «vorejant la il·legalitat» amb un «desafiament» que «no té sentit».

També et pot interessar...