Ciutadans preguntarà al Parlament sobre els «tractes de favor» dels presos

La formació taronja té sospites que disposen d'un règim de visites superior del de la resta d'interns, i en el cas d'Oriol Junqueras fins i tot d'un despatx

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa al Parlament de Catalunya
Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa al Parlament de Catalunya | Cedida

El portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha avançat avui que el seu grup parlamentari preguntarà a la consellera de Justícia, Ester Capella, si els presos independentistes reben «tractes de favor» als seus respectius centres penitenciaris. La formació taronja formularà la pregunta durant el ple previst per demà, durant el qual volen descobrir si el «degoteig de notícies incessant» que assenyala que els empresonats reben un tracte «preferencial» és cert. 

En concret, la formació d'Inés Arrimadas creu que els líders independentistes empresonats tenen dret a més visites que la resta de presos, però això no és tot. En el cas de l'exvicepresident Oriol Junqueras també tenen sospites que podria gaudir d'un «despatx al mòdul de Psiquiatria de la presó de Lledoners». «De ser cert, és una veritable anomalia jurídica i política», ha lamentat Carrizosa, que ha avançat que la formació presentarà una bateria de mesures, si les respostes de Capella no els convenç. 

C's se suma al PP en les acusacions de tracte de favor als presos

La notícia arriba poc després que l'actual líder del Partit Popular, Pablo Casado, també hagi lamentat els suposats «privilegis» dels quals gaudeixen els presos independentistes. En concret, a principis de mes el popular va preguntar, durant un acte del seu partit a Andalusia, «com és possible» que, a Lledoners, «hi hagi un règim de visites, de patis i telefònic diferent del de qualsevol altre pres preventiu». 

Pablo Casado també va denuncia els «privilegis» dels presos independentistes
Pablo Casado també va denuncia els «privilegis» dels presos independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Casado s'ha preguntat si el culpable de tot això és que els centres són administrats per la Generalitat, i ha assegurat que una de les primeres mesures que prendrà, si acaba sent escollit president, és recuperar les competències de gestió de les presons, amb un nou 155 «amb l'extensió que faci falta». Anteriorment, el popular ja va insistir en la necessitat d'aplicar novament el 155 a Catalunya, assegurant que l'actual situació és «insostenible».


Comentaris

envia el comentari