Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Ciutadans presentarà una moció de censura contra Torra

La portaveu de la formació taronja ha justificat que es presenti avui la censura perquè aquesta ha estat una «setmana negra» a Catalunya

Quim Torra
Ciutadans presentarà una moció de censura contra Torra | ACN

 

L'executiva de Ciutadans ha decidit per unanimitat presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, tot i que en principi no té possibilitats de prosperar perquè de moment només compten amb el suport exprés del PP.

Ciutadans aposta ara per la moció de censura després de rebutjar la setmana passada aquesta mateixa iniciativa plantejada pel PP en considerar-la inviable i després que el 2017 va amenaçar de presentar-la, tot i que finalment ho va desestimar per no tenir suports.

Lorena Roldán ha assegurat que plantejarà una moció de censura sobre Quim Torra
Roldán ha assenyalat que la seva formació presenta ara la moció perquè vol posar punt final a les actuacions de les formacions independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

«Setmana negra» a Catalunya

La portaveu de C's, Lorena Roldán, ha justificat que la seva formació presenti ara aquesta iniciativa  perquè aquesta ha estat una «setmana negra» a Catalunya on s’han detingut persones «amb goma-2» que pretenien, ha dit, atemptar. Segons Roldán, aquesta és una «moció de censura de la convivència» per posar punt final a actuacions de les formacions independentistes  que segons ha afirmat han participat en manifestacions d’assetjament a la Guàrdia Civil i han aprovat al Parlament resolucions que el TC ja ha declarat inconstitucionals.

Roldán ha dit que Torra «és un perill»  perquè «en comptes d’actuar com a president de la Generalitat actua com a cap dels CDR». En aquest sentit ha assegurat que la setmana passada «s’ha traspassat una línia vermella» perquè «s’està posant en risc la seguretat» i per tant «com a primer partit a Catalunya» tenim «l’obligació de presentar aquesta moció de censura per la convivència».

D'altra banda, l’executiva de Ciutadans també ha decidit presentar un escrit a la Fiscalia «perquè s’investiguin les informacions sobre la suposada col·laboració de Torra» amb els «comandos separatistes»  que «volien atemptar». «Volem saber quin paper va jugar Torra», ha afirmat.

També et pot interessar...