Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ciutadans al Parlament

Ciutadans protesta al Parlament contra l'ajornament del ple per la vaga i el judici

Carlos Carrizosa, portaveu del partit, acusa l'executiu de Quim Torra de convertir-se en el «màxim representant dels CDRs»

Ciutadans al Parlament
La trentena de diputat s'han assegut als escons per protestar contra el Govern | Twitter | @CiutadansCs

 

Els diputats de Ciutadans han entrat aquest dimecres a l'hemicicle del Parlament per escenificar que avui s'hauria d'haver celebrat la sessió de control al Govern si no s'hagués ajornat el ple amb motiu de la vaga de demà dijous i del judici als presos catalans a Madrid. La trentena de diputats del partit han anat a la cambra catalana, s'han assegut als escons i s'han fet fotografies i vídeos

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

El partit denuncia també una vegada més que aquesta setmana no hi ha ple del Parlament perquè es va decidir ajornar-lo a la setmana que ve perquè no coincidís amb les declaracions dels acusats en el judici de l'1-O.

Acusen Torra de «màxim representant dels CDRs»

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, considera  «insòlit» que el Govern doni suport a la vaga, que ha qualificat de «tancament polític i governamental». En declaracions als periodistes des dels passadissos del Parlament, Carrizosa ha acusat l'executiu de Torra de convertir-se en «el màxim representant dels CDRs» i li ha retret que se sumi a una vaga convocada per un  sindicat «minoritari», en referència a la Intersindical- CSC, que té com a secretari general «un exterrorista i assassí».

«Avui hauríem d'haver fet una sessió de control però molts dels membres dels partits separatistes estan a Madrid seguint un judici contra els que van donar un cop a la democràcia. I demà tampoc pensen treballar, han suspès les seves activitats públiques», ha lamentat. 

Carrizosa
Carlos Carrizosa ha atès els periodistes als passadissos del Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

A més, el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, veu com un «boicot anticipat» que la declaració com a testimoni del president de la cambra catalana, Roger Torrent, al Tribunal Suprem (TS) coincideixi amb un ple al Parlament. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Reclamen «normalitat» a Catalunya

Carrizosa ha carregat durament contra el sindicat Intersindical- CSC i ha insistit que el seu secretari general, Carles Sastre, antic militant de Terra Lliure, va ser condemnat per coautoria de l'assassinat de l'empresari Josep Maria Bultó Marquès. El portaveu de Cs ha reclamat que es  torni a la «normalitat» a Catalunya  i ha afegit que no és possible la convivència i la democràcia si no es respecta la principal institució de Catalunya.

Carrizosa ha assenyalat que demà dijous moltes famílies catalanes intentaran portar els seus fills a l'escola, molts joves intentaran anar a la universitat i altres hauran de visitar el metge, malgrat el «tancament governamental i polític». I ha conclòs que no és possible que la política a Catalunya es converteixi en un «permanent tancament i en aldarulls al carrer»

  • També et pot interessar: Les principals afectacions de la vaga general del pròxim dijous 21 de febrer