Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu Albert Rivera

Ciutadans 2.0: Rivera remodela la cúpula del partit amb purgues i noves incorporacions

La cúpula de la formació Taronja opta per la incorporació de Lorena Roldán com a portaveu

Imatge d'arxiu Albert Rivera
Albert Rivera ha anunciat la sortida de diversos membres de la cúpula del partit, que comporta, paral·lelament, noves incorporacions | EFE

 

Amb el clar objectiu de centrar-se en el «no» a Sánchez, Albert Rivera ha remodelat Ciutadans. El líder de la formació taronja va destituir ahir els membres directius Fernando Maura i Orlena de Miguel per abstenir-se en la votació sobre el veto a negociar amb el PSOE. Per aquest motiu i perquè Rivera i els seus requereixen una directiva de «gent lleial», el grup incorporarà a la cúpula 22 noves cares adeptes a la ideologia i amb els mateixos objectius.

Lorena Roldán, la diputada de Ciutadans al Parlament i futura candidata del partit a Catalunya, és una d'aquestes «cares noves». Tant és així que Rivera la vol com a portaveu al Congrés  en substitució d'Inés Arrimadas, que per al moment romandrà com a segona de la formació. Paral·lelament, C's  incorporarà els expresidents autonòmics del PP de Madrid i les Illes Balears Àngel Garrido i José Ramón Bauza.

En la mateixa línia, Joan Mesquida, Edmundo Bal, Sara Giménez i Maria Muñoz formaran part de la nova executiva.  La remodelació també inclourà dirigents regionals, com és el cas de Daniel Pérez, portaveu del partit a Aragó, Javier Imbroda, conseller d'Educació a Andalusia, i Isabel Franco, qui va ser presidenta del Govern de Múrcia. 

Roldán, la portaveu al Congrés en substitució d'Arrimadas
Roldán, la portaveu al Congrés en substitució d'Arrimadas | Cedida

 

Diferència d'opinions dins C's, destitucions deliberades 

A banda de la destitució de Maura i de Miguel, Rivera també ha anunciat la sortida de Matías Alonso, Antonio Espinosa i Raquel Morales. Així, el líder de la formació taronja vol posar punt final a la crisi interna originada després de la dimissió de Toni Roldán el passat 24 de juny arran el suposat gir a la dreta del partit.

El viratge en qüestió fa referència en la consideració al suport de i a VOX, que ja s'olorava des que Manuel Valls la va vaticinar. De fet, intel·lectuals fundadors de Ciutadans com Francesc de Carreras —qui fou professor de Rivera de Dret Constitucional durant els seus estudis universitaris— han criticat aquesta aliança.

Per la seva banda, l'exreponsable d'hisenda de la formació taronja, Francisco de la Torre va titllar Rivera d'«infantil» i va lamentar l'hegemonia populista de Ciutadans per sobre de la ideologia d'un partit de centre, que era l'ànima mater present des que ell en formava part. Ara bé,  el líder de C's ha de suportar també pressió internacional i és que el primer ministre francès, Manuel Macron, s'oposa també a les decisions del polític. El Financial Times, tal com relata l''Ara', també ha aprofitat la crisi del partit liberal per demanar-li que faciliti el govern de Sánchez

També et pot interessar...