Ciutadans s'equivoca a un gràfic sobre els resultats de les eleccions i les xarxes carreguen contra el partit

La formació taronja ha rebut una allau de comentaris per la valoració del 21-D

 

Els resultats dels comicis del dijous continuen sent l'eix de l'actualitat catalana. En aquest sentit la formació més votada, Ciutadans, ha rebut una allau de comentaris per un nou error sobre un gràfic dels resultats de les eleccions.

 

  

En aquest sentit la formació taronja publicava un tuit on destacaven que eren la primera força política a Catalunya, a més agraïen «la confiança» als seus votants. El problema era que al gràfic, la diferència entre els 37 ascons de la formació taronja i els 34 de la formació independentista, JuntsxCat, era bastant gran, però quan es feia la diferència entre la formació encapçalada per Puigdemont i els 32 seients de la formació d'ERC, la variació era més petita.

 

 

  

 

 

Per tant, la diferència de 3 escons era abismal, mentre la de dos seients era molt difícil de percebre. Els internautes no han trigat gaire a expressar la seva opinió i han criticat que la formació taronja fer aquest gràfic dels resultats. Per exemple, molts usuaris van demostrar la diferència real que s'ensenyava a la imatge feta per Ciutadans.

 

 

L'errada del gràfic rep una allau de crítiques 

Entre els comentaris, més d'un ha criticat que «les proporcions del gràfic són incorrectes». A més, aquesta usuària també afegia que caldria que la formació taronja aprengués a fer gràfiques, per tal que el partit sigui «seriós».

 

 

Un conseller de la formació política els defensa 

Per la seva banda, un conseller de C's a La Garriga, Ángel Guillén, va recordar que el seu partit va guanyar la cita electoral del 21-D, d'aquesta manera defensava que la gràfica no guardava cap proporcionalitat, només volia «remarcar» la victòria de la formació taronja encapçalada per Inés Arrimades.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris