rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Ciutadans s'indigna per l'entrevista de Carles Puigdemont a TV3 i demana prendre el control de la televisió pública

Inés Arrimadas ha anunciat una sèrie de preguntes al Parlament, i insisteix que la televisió pública «està al servei de l'independentisme»
Carles Puigdemont durant la seva entrevista a TV3 | ccma

 

El passat diumenge, 14 d'abril, TV3 va emetre una esperada entrevista a Carles Puigdemont que, sumada a la programació especial que la televisió pública havia preparat, es va convertir en més de tres hores dedicades al cap del Govern destituït pel govern espanyol. Una programació que ha indignat Ciutadans, i que ha fet reaccionat tant Inés Arrimadas com Albert Rivera, que ha suggerit al Senat prendre el control de TV3. 

«TV3 està al servei de l'independentisme»

Per la seva banda, la líder de la formació taronja a Catalunya ha anunciat una sèrie de preguntes al Parlament, i és que vol saber els diners que va costar l'entrevista, en qualitat de què es va entrevistar Carles Puigdemont per què se li van dedicar tres hores en 'prime time' un diumenge i quina serà la cobertura que la televisió pública té per a la resta de formacions polítiques. Ciutadans, a més, ha recordat que va ser la força guanyadora en les passades eleccions del 21 de desembre. 

 

Inés Arrimadas ha criticat amb duresa l'entrevista de Carles Puigdemont a TV3 | efe

 

«TV3 està al servei de l'independentisme i està fora de control parlamentari», ha insistit Arrimadas, que ha indicat que pressionarà perquè es constitueixi el més aviat possible la comissió encarregada del control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), tot i que no disposa de la majoria necessària per forçar la seva constitució. Si finalment es constitueix, la Mesa de la comissió quedarà en mans de l'oposició, és a dir, de Ciutadans. 

 

Un tema delicat per al Partit Popular

La idea de controlar la televisió pública catalana, que ara Albert Rivera ha tornat a treure a la llum, ja va estar en l'esborrany de l'article 155 que el Consell de Ministres va enviar en el seu moment al Senat, però va quedar descartat a l'últim moment perquè l'executiu de Mariano Rajoy no va arribar a un acord amb Pedro Sánchez.

 

És poc probable que Mariano Rajoy opti per controlar TV3 abans de finalitzar l'article 155 | EFE

 

Amb tot, sembla poc probable que l'executiu espanyol vulgui aprofitar ara un 155 pendent de la formació d'un nou Govern de la Generalitat per controlar TV3. De fet, el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha acusat Ciutadans de ser els causants de la suposada problemàtica de la televisió pública, en «posicionar-se amb el PSC» perquè no es toqués amb la intervenció de l'autonomia. 

Comentaris