Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
VOX

Els municipis catalans que més han votat VOX el 10-N

El partit de Santiago Abascal representa a Catalunya a un total de 242.424 votants, només 2.000 menys que la CUP

VOX

VOX només té 2.000 vots menys que la CUP a Catalunya | Catalunya Diari

VOX ha guanyat molts punts al conjunt de l'Estat espanyol i a Catalunya, també.  Després d'analitzar els vots catalans enviats per l'extrema dreta, es pot concloure que el partit de Santiago Abascal ha viscut d'igual forma una gran pujada en diferents ciutats catalanes, fet que els ha fet representar a un total de 242.424 votants, només 2.000 menys que la CUP.

Això no obstant, hi ha ciutats on la seva representació ha estat major i, fins i tot, han aconseguit posicionar-se com a tercera força política. Vila-seca, a la comarca del Tarragonès, n'és un exemple.  En aquest cas, VOX ha aconseguit situar-se com a segona força amb un total de 15,6% dels vots quan, sorprenentment, el passat mes d'abril només en va aconseguir el 8,4%.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La pujada a Sant Climent de Sescebes, on hi ha una base de l'exèrcit

Seguidament, es troben les ciutats de Salou (amb un 13,8% dels vots) i Pont de Vilomara, un poble a prop de Manresa on han obtingut una representació del 13,2%.

Ara bé, el municipi català amb més vots a l'ultra dreta ha estat Sant Climent de Sescebes, a l'Alt Empordà, on l'exèrcit espanyol té una base militar. En aquesta localitat gironina, els d'Abascal s'han postulat com a tercera força política i han aconseguit una representació del 16,9%.

Les ciutats catalanes amb més vots a l'extrema dreta

No ha passat el mateix a Talarn, a la comarca lleidatana del Pallars Jussà, on tot i tenir una acadèmia de suboficials militars, la seva representació ha baixat en set mesos del 12 al 8%. Paral·lelament, altres ciutats catalanes amb més vots a VOX han estat: Roses (11,5%), Vielha (11,2%), Sant Adrià del Besòs (10,8%), Sant Andreu de la Barca (10,5%), Cambrils (10,5%), Tarragona (10%), Masquefa (9,9%) i Lloret (9,8%). 

També et poden interessar...