Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Clara Ponsatí: «Crec que la meva detenció serà aviat»

La consellera a l'exili explica que «ha après a viure amb aquest estrès»

 Clara Ponsatí i el seu advocat Aamer Anwar
Clara Ponsatí i el seu advocat Aamer Anwar | CatalunyaDiari.cat

L'exministra d'educació catalana, Clara Ponsatí, exiliada des de fa dos anys a Escòcia, ha parlat amb el diari escocès 'The Courier' on ha explicat que  tem una detenció aviat i ha mostrat el seu suport als presos polítics. En ser preguntada pel procés, Ponsatí ha assegurat que «estàvem esperant sentències molt dures, però tot i això, un cop es confirma, és un gran shock, com hem vist amb les protestes de Barcelona i Catalunya».

Després que la justícia espanyola hagi posat en marxa una nova ordre de detenció contra Carles Puigdemont, la consellera creu que es pot «emetre un altre ordre d'arrest cap a mi en qualsevol moment, perquè això és el que Espanya va dir que faria un cop es publiqués la sentència». A més, considera que si encara no s'ha activat la seva detenció, és perquè «estan a l'espera de veure què fa Bèlgica amb el president Puigdemont».

La consellera a l'exili ha dit que creia que el seu arrest seria imminent però que «ha après a viure amb aquest estrès, tot i que preferiria enfrontar els càrrecs, que estar amb aquesta incertesa per sempre».

Confia en la justícia escocesa

«Confio plenament en la justícia escocesa» ha afirmat Ponsatí al mateix temps que assegurava que si s'emet un altre ordre, ella es lliurarà per ser arrestada i dependrà d'un jutge escocès decidir si ha de ser extradida per a judici.

També et pot interessar...