Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.

Ponsatí es desmarca del nou projecte polític de Puigdemont, que considera «molt obert»

L'exconsellera assegura que, ara per ara, no té cap necessitat d'estar en un partit

Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.
L'exconsellera Clara Ponsatí ha titllat el nou projecte polític de Carles Puigdemont de «obert» | ACN

L'exconsellera d'Educació de la Generalitat Clara Ponsatí ha considerat que el projecte de nou partit polític que impulsa Carles Puigdemont, probablement a l'entorn de  Junts per Catalunya, «està molt obert», i ha assegurat que «amb tan poca informació» és «normal» que ella no hi participi.

Ponsatí espera que el nou projecte polític aconsegueixi «la república»

En una entrevista a 'Vilaweb', Ponsatí ha afegit que tampoc se sent «especialment necessitada» de tenir un partit, atesa la feina que fa al Parlament Europeu com a eurodiputada o al Consell per la República. En tot cas, sí que ha considerat «una evidència» que la política catalana «necessita una endreça», i ha confiat que el partit de Puigdemont respongui a objectius «no electoralistes» i ajudi a aconseguir «la república que no vam fer».

Precisament, sobre aquest projecte polític, Ponsatí ha afirmat que el que fan els «exiliats» i els líders polítics independentistes presos és «molt important», però «no portarà a la república». A parer seu, la república «s'ha de fer als carrers de Barcelona i a les autopistes del Maresme».

Pas definitiu cap a la creació d'una nova formació política

Recordem que aquest dijous Carles Puigdemont ha fet un pas definitiu cap a la creació d'una nova força política catalana, desvinculada del PDECat. La idea, segons és que aquesta nova força ocupi l'espai de Junts per Catalunya (JxCat): «Ens comprometem a fer una eina transversal, plural i eficaç al servei de la república catalana i de les persones», ha indicat Puigdemont. 

Po després de la publicació del manifest, el PDECat  ha recordat que té la propietat de la marca de 'Junts per Catalunya', i que està a punt per presentar-se a les eleccions, si cal, en solitari. El PDeCAT avisa així Puigdemont -encara associat al PDeCAT-, que ha anunciat que crearà la nova formació sense esperar que es desencallin  les negociacions entre Partit Demòcrata i la  Crida. Bonvehí i Puigdemont van parlar per última vegada divendres passat, quan l'executiva va rebutjar la proposta dels presos de crear un partit nou. Bonvehí manté «màxim respecte» per totes les formacions que es creïn.