Clara Ponsatí, en llibertat amb mesures cautelars

S'ha entregat a la justícia aquest dimecres

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.
L'exconsellera Clara Ponsatí | CatalunyaDiari.cat

La justícia escocesa ha deixat Clara Ponsatí en llibertat amb mesures cautelars després que s'hagi entregat a les autoritats aquest dimecres, 28 de març.

L'exconsellera d'ensenyament, Clara Ponsatí ha comparegut aquest matí davant la policia d'Escòcia després que el seu advocat hagués negociat la seva entrega, arran de l'euroordre de detenció dictada per Espanya. La reputada professora de la universitat de Saint Andrews ja havia anunciat —per part del seu advocat— que «s'entregaria al llarg d'aquesta setmana». 

Aamer Anwar, el seu advocat, no descartava la seva posada a presó provisional. Finalment, però, el jutge escocès ha optat —'només'— per retirar-li el passaport

Supera els 110.000 euros en una campanya de crowdfunding

L'exconsellera d'Educació, Clara Ponsatí, ha obert aquest dimarts una campanya de crowdfunding, és a dir, una campanya de recollida de donacions en línia, per poder assumir les despeses de la seva defensa. Ho ha anunciat el seu advocat, Aamer Anwar, a través de les xarxes socials, on ha explicat que la pàgina ha estat creada a la plataforma 'Crowjustice', dedicada específicament per a casos legals. 

El fet és que la iniciativa de Ponsatí ha tingut una enorme rebuda a les xarxes i, en qüestió de tres hores i mitja, la seva campanya de finançament ja acumulava més de 100.000 lliures. La defensa del seu advocat estava fixada en 40.000 lliures i la xifra va en augment constantment. 

Clara Ponsatí i la seva «determinació per lluitar»

Al punt de les dotze del migdia d'aquest dimecres i a les portes de la comissaria britànica, l'advocat i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha anunciat que defensaria «amb força que els càrrecs als quals s'enfronta suposen una persecució política» i ha afegit que aquest es tracta d'un «intent sistemàtic d'esclafar el desig de llibertat dels catalans».

En aquest context, finalment, ell lletrat en qüestió ha al·legat que Clara Ponsatí «està determinada a lluitar i vol agrair el suport dels ciutadans»


Comentaris

envia el comentari