Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clara Ponsatí a Edimburg (28-03-18)

L'Eurocambra reconeix Clara Ponsatí com a diputada

L'ex consellera d'Ensenyament podrà assistir al proper ple, el 10 de febrer

Clara Ponsatí a Edimburg (28-03-18)
Clara Ponsatí es convertirà el proper dissabte en eurodiputada.   | G3

El Parlament Europeu ha anunciat aquest divendres que, a partir de dissabte, 1 de febrer, Clara Ponsatí serà una de les noves eurodiputades de la cambra, compensant la pèrdua dels diputats britànics, que  ho deixaran de ser a les dotze de la nit a causa de l'entrada en vigor del Brexit. 

Ponsatí serà eurodiputada des d'aquest dissabte, 1 de febrer

Malgrat no haver assistit a l'acatament de la Constitució, a Madrid, dimarts passat; l'Eurocambra ha anunciat que Ponsatí serà eurodiputada des de demà i, per tant, podrà assistir al proper ple, el 10 de febrer. Allà es prendrà nota de la seva incorporació al Parlament —d'ella i de la resta de nous diputats— a efectes del dia 1, és a dir, aquest dissabte. La mateixa Ponsatí ho ha celebrat a les xarxes socials:

La JEC volia deixar «temporalment vacant» l'escó de Ponsatí

Tot plegat contradiu la decisió presa per la Junta Electoral Central (JEC) de deixar «temporalment vacant» l'escó de Clara Ponsatí a l'Eurocambra  perquè no va anar a acatar la Constitució a Madrid. L'àrbitre electoral l'havia citat dos cops per fer el tràmit  però l'exconsellera —que és a Escòcia i sobre la qual pesen ordres de detenció nacional, europea i internacional— no hi va anar.

«L'escó romandrà temporalment vacant fins que es produeixi l'acatament», deia la JEC en un acord d'aquest mateix dijous, dia 30 de gener. Tanmateix, l'àrbitre electoral sí que li reconeixia la immunitat com a eurodiputada proclamada electa, tal com estableix la doctrina del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), però es negava a expedir-li la credencial perquè la JEC considera que l'acatament presencial de la Constitució és un requisit indispensable encara que Carles Puigdemont i Toni Comín estiguin exercint com a eurodiputats sense haver-lo complert. Ara, s'hi suma Ponsatí.

També et pot interessar...