El CNI va col·locar un sistema GPS al vehicle de Puigdemont per a la seva detenció

L'expresident de la Generalitat va ser detingut ahir a un quart de dotze del migdia a Alemanya

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | Cedida

Després de quatre mesos i 23 dies, l’aventura de Puigdemont va patir ahir un recés que podria ser definitiu. La detenció de l’expresident per part de les autoritats alemanyes i la seva posterior entrada a la presó de Neumünster han fet activar els pitjors presagis per al futur del cap de files de Junts per Catalunya.

Hores abans, el mateix Puigdemont havia burlat la policia finesa al mateix aeroport però, finalment, l’acció germànica va ser implacable. Però com va ser aquesta detenció? Estava calculada al detall o va ser un mer capritx del destí?

La policia va posar un sistema GPS al vehicle de Puigdemont

El Renault Space anava perfectament equipat per a la seva detecció i seguiment. El vehicle duia balises als baixos, que com a sistema de GPS integrat indicaven al CNI quins eren els camins i les rutes que traçava el cotxe de l’expresident de la Generalitat.

José María Benito, inspector de la Policia i portaveu de la Unió Federal de Policies, ha explicat a 'El programa d'Ana Rosa' que: «Aquest sistema el que permet és veure al segon i des de qualsevol lloc del món on es troba la persona seguida».

Les balises, en aquest sentit, han estat introduïdes gràcies a una autorització judicial i a través d’un imant als baixos del transport. «És quelcom ràpid i que es tarda qüestió de segons», ha relatat el mateix Benito.

Un Renault Space, com el que duia Puigdemont diumenge passat
Un Renault Space, com el que duia Puigdemont diumenge passat | CatalunyaDiari.cat

 

La detenció de Puigdemont a Alemanya, calculada i planejada

«Hi ha hagut una col·laboració exprés entre la policia espanyola i la policia judicial alemanya», relatava Benito mentre explicava el perquè de la detenció en sòl germànic. «El cert és que no sabíem per on passaria, tot i que era més que previsible que tornaria a Bèlgica. Les balises, però, ens van permetre seguir-lo i al , ja que al cap de 20 quilòmetres d’accedir a Alemanys és quan es produeix la detenció».  

Acte seguit, en ser preguntat pels micròfons que podria tenir el vehicle, el mateix Benito ha relatat que «es requereix una instal·lació, amb autorització judicial», tot i que segurament van optar per no posar-los.

Finalment, en ser preguntat per la possible incorporació de micròfons, Benito va explicar: «El jutge segurament no volia saber què s’hi deia en aquest vehicle, només se’l volia detectar per detenir una persona que era reclamada per la justícia».


Comentaris

envia el comentari