rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El CNI podria estar espiant Carles Puigdemont a Berlín

Així ho ha publicat el diari alemany 'Junge Welt'
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole.   | La Sexta

 

El servei secret espanyol estaria espiant l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, a Berlín, segons apunta el diari alemany 'Junge Welt'.

 

«L'expresident català Carles Puigdemont sembla que també ha estat perseguit i espiat en territori alemany. Als mitjans de comunicació espanyols han aparegut informes detallats sobre la rutina diària del polític que advoca per la independència de Catalunya», assenyala el diari, sota el títol 'Espies contra Puigdemont'. 

El diari alemany ataca 'El Mundo'

Segons el rotatiu alemany, pròxim a partit Die Linke, un dels exemples més clars d'aquest suposat espionatge seria el del diari espanyol 'El Mundo', ja que, segons el 'Junge Welt', «els lectors d'aquest diari, de caràcter progovernamental, es van assabentar dilluns de l'adreça on viu Puigdemont a Berlín, a quina hora es va trobar amb la seva família, on van dinar i a qui va trobar-se més tard a la nit». 

 

«Viu al barri de Charlottenburg, a l'antic Berlín Occidental, un dels barris més burgesos de la capital. Fins i tot es menciona el carrer i el número de la casa, i quant costa una nit a l'hotel», detalla el rotatiu alemany sobre l'espanyol. 

 

Unes acusacions que arriben després que ahir, dimecres 18 d'abril, els serveis jurídics del Bundestag advertissin, en resposta a una pregunta del diputat de Die Linke Andrej Hunko, que si el CNI hagués espiat l'expresident Carles Puigdemont a Alemanya, això seria una pràctica il·legal amb conseqüències jurídiques. 
 

Un diputat del Die Linke demana explicacions

«Les activitats dels serveis secrets estrangers contra la República Federal d'Alemanya són punibles d'acord amb l'article 99 del Codi Penal. L'espionatge d'estrangers a la República Federal d'Alemanya compleix també aquesta condició. La recollida no autoritzada de dades pot constituir una infracció administrativa o penal, segons la llei federal de Protecció de Dades», assenyala l'informe jurídic. 

 

Així doncs, el 'Jungle Welt' diu que això tindria translació parlamentària i situa en el «centre del debat» la cooperació o no que pugui haver existit entre l'Oficina Federal de Policia Penal alemanya (BKA) i el CNI espanyol. Per la seva banda, el diputat del Die Linke, Andrej Hunko, ja ha presentat preguntes al Bundestag per aclarir els fets. 
 

Comentaris