Coalició Canària canvia el vot per sorpresa i fa perillar la investidura de Sánchez

Ana Oramas canvia el sentit del vot acordat pel seu partit i rebutja abstenir-se perquè "ha pactat amb aquells que volen destruir Espanya"

Pedro Sánchez fa un darrer oferiment a l'independentisme abans del 10-N
Pedro Sánchez acumula un nou 'no' per sorpresa: el de Coalició Canària. | Catalunya Diari

La diputada de Coalició Canària (CC), Ana Oramas, votarà 'no' a la investidura de Pedro Sánchez tot i que l'executiva del seu partit va acordar divendres abstenir-se. Oramas ha anunciat el canvi del sentit del seu vot al debat d'investidura d'aquest dissabte, per sorpresa perquè no vol donar suport a un candidat a president que "ha pactat amb aquells que no volen ser espanyols" i "volen destruir Espanya", en referència a l'acord PSOE-ERC.

"Està disposat a trair a tota la societat espanyola per un grapat de vots", ha dit Oramas, que tot i les "pressions" ha dit que "no pensa trair aquest país ni els seus ciutadans". La mesa de diàleg acordada amb ERC és "el major triomf per als secessionistes i una ofensa per a la resta de comunitats autònomes", ha assegurat.

Més incertesa a la investidura, tot i que els números continuen sortint

Si no hi ha més canvis, el líder socialista serà investit igualment en segona votació amb 167 vots afirmatius, 165 en contra i 18 abstencions. El PNB (6), Terol Existeix (1), Nova Canàries (1), Més País (2), Compromís (1) i BNG (1) -a banda de PSOE (120) i Unides Podem (35)- han anunciat que hi votaran a favor mentre que el PP (89), Vox (52), Cs (10), Navarra Suma (2), PRC (1), JxCat (8), la CUP (2) i CC (1) votaran en contra. ERC (13) i EH Bildu (5) s'abstindran.


Comentaris
ANTONIO
CUANTO HABRA COBRADO, PORQUE ELLA SABE PERFECTAMENTE QUE ESPAÑA NO SE DESTRUIRA

envia el comentari