Ada Colau acusa el Partit Popular d’utilitzar la llei segons la seva conveniència

Ho ha expressat mitjançant un tuit

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest dimarts, 7 de novembre, el PP d'utilitzar «de forma arbitrària» la llei per anar «en contra dels seus adversaris polítics». «Ahir va ser Catalunya, avui l'Ajuntament de Madrid», ha constatat Colau en una piulada des del seu compte personal de Twitter. «Hem d'aturar-los», ha afegit l'alcaldessa després de la intervenció dels comptes del consistori governat per Manuela Carmena per part del Ministeri d'Hisenda.

Intervenció econòmica a l'Ajuntament de MadridAquest dimarts, 7 de novembre, Hisenda ha intervingut els comptes de l'Ajuntament de Madrid. Tal com ho ha informat el diari 'El Mundo', Hisenda assumirà el control setmanal de l'economia pública del consistori. La raó ve donada perquè en la presentació de l'últim Pla Econòmic Financer (PEF) presentat per Manuela Carmena, està «mal elaborat». Amb aquesta mesura es busca corregir l'incompliment en el qual inquireix sistemàticament l'Ajuntament.

Es manté el bloqueix econòmic a Catalunya

El passat 15 de setembre, abans de la convocatòria de referèndum anunciada pels independentistes per l'1 d'octubre, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar un paquet de mesures per controlar les despeses de la Generalitat i que suposaven «de facto» una intervenció parcial dels comptes de Catalunya.

Amb aquesta decisió, el Govern va assumir el pagament directe dels serveis públics fonamentals de Catalunya, com les nòmines, l'Educació, la Sanitat i els Serveis Socials. Això suposa administrar bona part dels 1.400 milions mensuals que el Govern lliura a la Generalitat a compte del sistema de finançament autonòmic. L'Executiu de Mariano Rajoy no es planteja de moment retirar la intervenció dels comptes de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari