Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, en un ple a l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019.

Colau adverteix el turisme: «No serà un estiu com els altres»

Considera Barcelona «preparada» per passar a la fase 3 ja el proper dilluns

Ada Colau, en un ple a l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019.
Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. | ACN

«No serà un estiu com els altres». Amb aquestes paraules, en una entrevista concedida a BTV, ha advertit l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau  del més que previsible descens de l'activitat turística a la ciutat aquest proper estiu, del qual som a les portes. Una caiguda que tocarà de ple el sector, que és, sens dubte, un dels motors econòmics essencials de la ciutat.

Colau ha constatat que els 9.000 apartaments turístics de Barcelona trigaran a tenir activitat. «Tenim famílies amb criatures que estan en habitacions de relloguer o amb pensions. No té cap sentit tenir apartaments turístics buits i famílies en situacions no adequades», ha conclòs. L'Ajuntament ha fet als apartaments una proposta formal i s'està treballant per arribar a un acord amb un lloguer que ha de ser més baix que el turístic.

Colau no descarta el pas de Barcelona a la fase 3 el proper dilluns

Colau també ha opinat que no ha de ser un problema que la ciutat passi a fase 3 el proper dilluns si les dades continuen sent bones. L'Ajuntament  està en converses amb Salut i la qüestió està oberta. «No està descartat que puguem avançar la fase 3 una setmana en la mesura que les dades són bones i que són similars entre diferents regions. Si són similars, en principi no ha de ser un problema», ha indicat l'alcaldessa de la capital catalana a BTV, que ha remarcat que això serviria per d'alinear tot Catalunya de cara al final de l'estat d'alarma. D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que han fet una proposta als apartaments turístics perquè, a canvi d'un lloguer del consistori, acollin famílies vulnerables mentre no arriben els turistes.

Sobre la crisi del coronavirus, l'alcaldessa ha indicat que el gran fracàs ha estat el de les residències, però en segon lloc ha situat els nens, «els grans oblidats dels governs» i que han estat «criminalitzats i presentats com els més perillosos». En aquest sentit, sobre la reobertura de les escoles, ha opinat que «tot ha estat centrat en els protocols i les distàncies», i ha considerat que cal una flexibilitat i avaluar els criteris «pensant en els drets de la  infància».

De cara al setembre, ha apuntat que caldrà veure si els protocols es flexibilitzaran encara més, i ha insistit que «cal obrir les escoles respectant el que és l'essència de l'escola». «Es pot vetllar perquè els grups no es barregin, que hi hagi torns als patis i es pot intensificar la higiene», ha resumit Colau.