Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les bases de Colau avalen el pacte amb PSC i Valls i tornarà a ser alcaldessa de Barcelona

El pacte amb el PSC guanya la consulta dels comuns amb el 71% dels vots

Ada Colau serà altra vegada alcaldessa   | CatalunyaDiari.cat

 

Colau ja sap que serà alcaldessa de Barcelona després que les bases hagin aprovat un pacte amb el PSC,  a través d'una consulta dels comuns que ha obtingut el 71% del suport, el que es tradueix amb un total de 2.887 vots a favor. Els militants, doncs, s'han mostrat partidaris que Colau es presenti a la reelecció, malgrat que això vulgui dir que depenen dels vots de la formació liderada per Manuel Valls.

El pacte amb ERC ha obtingut un 28,7% dels vots

L'altra opció que contemplaven els comuns era la d'un pacte de coalició amb ERC, però aquesta només ha obtingut un 28,7% dels vots —en concret, 1.155—. Com es podia preveure, l'opció de cedir l'alcaldia a Maragall no ha convençut les bases del partit, i així ho han fet patent en una consulta en la qual han participat un 40,4% del cens, és a dir, 4.042 persones.

Per tant, el consistori de la capital catalana quedarà en mans dels comuns, en un govern amb el PSC, i amb Ada Colau revalidant-se com alcaldessa de la ciutat comtal. En aquest sentit, la líder dels comuns a Barcelona ha fet patent que «la nostra proposta era triar entre qui ens oferia l'alcaldia i qui no. Amb aquest mandat claríssim anirem demà a la investidura».

Colau guanyarà, presumiblement, el pols a Maragall

Així les coses, no caldrà esperar ni 24 hores per ser testimonis de la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, quelcom que tindrà lloc durant el ple que se celebrarà aquest dissabte. Pel que es pot preveure, doncs, l'actual alcaldessa en funcions haurà de competir amb la candidatura d'ERC  i, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, la dels comuns guanyarà el pols als republicans. 

De res han servit, doncs, tots els moviments de Maragall en el seu intent d'arribar a liderar del consistori.  Ni tan sols la proposta de repartir-se l'alcaldia ha convençut Colau, i per primera vegada serem testimonis d'un esdeveniment històric: que el guanyador de les eleccions municipals a Barcelona no arribi a ser alcalde de la ciutat.

També et pot interessar...