Colau aprova els pressupostos en superar la qüestió de confiança

La decisió s'ha fet pública aquest dissabte al matí

Ada Colau
Ada Colau en una imatge d'arxiu | Cedida

Ada Colau ha superat l’escull dels pressupostos. Després que s'acabessin els 30 dies reglamentaris, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha superat la qüestió de confiança, ja que no s'ha presentat cap alternativa de govern.          

La qüestió, d’altra banda, assumeix molta més importància després que el passat 2 de febrer, l’alcaldessa barcelonina perdés la qüestió de confiança per part de la resta de partits del plenari de la ciutat comtal.

Cap alternativa de govern

El termini per presentar alternatives i esmenes va morir ahir divendres. D’aquesta manera, doncs, els pressupostos de cara al 2018 s’han de forma automàtica i al llarg dels propers dies es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

El febrer passat, d’altra banda, col·lisions com el PSC, Cs, PP, la CUP —a banda d’un regidor no adscrit del partit Demòcrates de Catalunya— van optar per negar la qüestió de confiança a Colau. Tot i això, la no entesa entre aquestes forces ha donat via lliure a l’alcaldessa de En Comú Podem.

«L’oposició està fragmentada»

Han estat les explicacions de Gerardo Pisarello per argumentar que la qüestió de Colau ha pogut seguir el seu curs. Segons el tinent d’alcalde d’economia, aquesta oposició sense entesa ha provocat que «no hi hagi cap alternativa al govern de Colau».

Pisarello, d’altra banda, no ha perdut l’oportunitat per criticar a Jaume Collboni. El líder del PSC a la ciutat comtal va deixar de banda a la col·lisió de Colau tot i tenir un principi d’acord per pactar els pressupostos, i Pissarello ha explicat: «La voluntat del govern era aprovar uns pressupostos pactats amb diferents grups, però el PSC va decidir a última hora no afegir-se per càlculs electorals».


Comentaris

envia el comentari