Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Colau

Colau, fa 20 dies: «No em plantejo cap tipus d'aliança amb Valls»

La líder de Barcelona en Comú no tanca ara la porta a ser acceptar els vots del candidat de C's per ser alcaldessa

Colau apel·la a un pacte amb ERC i PSC
Les paraules de Colau durant la campanya es contraposen amb el seu silenci actual | CEDIDA

 

Ada Colau es continua debatent entre apostar per un govern d'esquerres, on no revalidaria l'alcaldia, o fer cas dels cants de sirena que li arriben des del PSC i C's. L'actual batlle continua sense donar una resposta negativa a la proposta de Manuel Valls de donar-li els seus vots sense cap mena de compensació. Aquest silenci contrasta amb la resposta que va donar,  en una entrevista amb 'Nació Digital', fa vint dies:  «No faré cap acord de govern ni de nomenament amb el senyor Valls. No em plantejo cap tipus d'aliança estranya amb el senyor Valls, està totalment descartat això»

La líder de Barcelona en Comú argumentava, en plena campanya i abans que de la victòria d'Ernest Maragall, que el que volia és liderar un govern progressista, i descartava «aliances» amb forces «de dretes» com la de Valls. «El que no em prestaria mai és a operacions estranyes per treure o posar gent, i encara menys amb una clau d'aliança de C's i PSC», va apuntar quan li plantejaven específicament si acceptaria aquests vots per ser alcaldessa i barrar el pas al candidat d'ERC.

Demana a ERC i PSC que superin «els blocs»

Colau insistia aquests últims dies a exigir a republicans i socialistes que no «hipotequin» el futur de Barcelona i que superin la política de «blocs» que fa que es vetin entre ells per «càlculs electorals». Lamentava que les dues formacions li proposin pactes bilaterals quan estan negociant en molts altres indrets de Catalunya. Els demana fer cas del que van votar els barcelonins: «una majoria claríssima» d'esquerres amb 28 dels 41 dels regidors i el 60% dels vots. 

Va subratllar que la ciutadania exigia als partits que superin «la política de blocs, d'exclusions, vetos i línies vermelles»  i que inaugurin «una nova etapa de negociació i diàleg, i no de confrontació». I ha considerat que Barcelona «ha de liderar aquesta nova etapa».

  

També et pot interessar...