Colau carrega com a despesa de l'Ajuntament la visita als presos independentistes

Al web de transparència també hi consten altres viatges com trobades d'Open Arms o la celebració de la Copa del Rei a Madrid

El document de transparència es pot consultar a la web de l'Ajuntament, sota el nom de viatges_alcaldessa_cat | CatalunyaDiari.cat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat als comptes de l'Ajuntament els viatges que ha estat duent a terme durant els seus anys de mandat, entre els quals es troben les despeses de la seva visita als presos independentistes. Així ho han compartit des del mateix Ajuntament en el seu últim informe de transparència sobre les gestions que s'han dut a terme durant la legislatura de Colau.

 

En concret, podem consultar a la pàgina de l'Ajuntament, en la secció de Transparència, com per a la visita el març de l'any passat a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, es va generar una despesa de 366,61 euros. En aquell moment, tots tres encara es trobaven empresonats en centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid: Cuixart i Sánchez a Soto del Real, i Forn a Estremera.

Dos mesos més tard, va visitar Carme Forcadell i Dolors Bassa a Alcalá Meco. En aquest cas, va passar als comptes de l'Ajuntament unes despeses de 270,45 euros. Tots els costos dels seus apropaments a les presons es corresponien a bitllets d'AVE.

Les visites als polítics empresonats no han estat les úniques despeses de l'alcaldessa. Un dels primers viatges que va fer Colau després de ser escollida per a dirigir l'Ajuntament de Barcelona va ser a una manifestació contra la violència masclista a Madrid, la qual li va costar 300,89 euros. Altres exemples de visites a la capital d'Espanya són sopars solidaris amb la plataforma Open Arms, amb un cost de 551,70 euros, o visites al Congrés per reunir-se amb Pedro Sánchez amb motiu de la moció de censura contra Rajoy.

El viatge més car que ha fet Colau va ser a l'Equador i Colòmbia l'any 2016 | CatalunyaDiari.cat

El viatge més estrany

Al web hi apareixen altres despeses, no tan encarades a l'àmbit polític, com el seu desplaçament a Madrid el 23 de maig del 2016 per anar a veure la «celebració de la Copa del Rei», viatge que va provocar un càrrec a la institució d'exactament 407,65 euros, entre els quals s'hi trobarien els bitllets de tren, l'hotel, els àpats i el lloguer d'un cotxe per a moure's per la capital.

El viatge més car

Des de l'any 2015, en el qual Colau va entrar al càrrec, el viatge més car que ha realitzat i que ha introduït com a despesa a l'Ajuntament ha estat el seu viatge d'una setmana a Quito (Equador), Bogotà i Medellín (Colòmbia), l'octubre de l'any 2016, en motiu d'una conferència sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible. En aquest cas, va generar una despesa total de 6.528,95 euros, tenint en compte que va pagar un cotxe de lloguer, el qual va costar 596,91 euros, i l'hotel a Quito, de 930 euros en total, i a Bogotà, que va suposar 320 euros.


Comentaris

envia el comentari