Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.

Colau demana a Sánchez un pacte d'Estat per l'habitatge

A més, l'alcaldessa de Barcelona vol que el president del govern espanyol autoritzi els municipis a fer ús dels seus estalvis

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.
Colau demana a Sánchez un pacte d'Estat per l'habitatge | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta a Pedro Sánchez que impulsi un pacte d'Estat pel dret a l'habitatge. «Et plantejo una estratègia per garantir un dret a l'habitatge, de llarg abast i de caràcter estructural», assegura, i li recorda que l'habitatge digne és «una assignatura pendent» de l'estat espanyol que «s'agreujarà» si no s'impulsen mesures. 

D'entrada, i per guanyar temps per la construcció del pacte, demana allargar sis mesos la prohibició de desnonaments o l'obligació de pròrroga en els contractes de lloguer. De cara el pacte, proposa mesures com prioritzar la construcció d'habitatge protegit o un impost que gravi les operacions especulatives.

«Volem ser un motor de recuperació», afirma Colau

A banda, demana també en la carta a Sánchez que permeti als ajuntaments utilitzar «tot el superàvit acumulat» per «pal·liar» els efectes de la crisi iniciada per la pandèmia del coronavirus.

Colau afirma que és «incomprensible» que encara no s'hagi autoritzat als consistoris fer ús dels estalvis municipals, i creu que en el context actual cal modificar la llei d'estabilitat pressupostària perquè «no té cap sentit». 

Segons defensa, els ajuntaments necessiten els seus estalvis ara per «reforçar» els serveis socials que «amenacen col·lapsar» i alhora acompanyar l'economia local en la seva «reactivació».

En el cas de l'Ajuntament de Barcelona, recorda, la caiguda d'ingressos és ja de 250 milions. «Volem ser un motor de recuperació però necessitem autorització per accedir als nostres recursos», insisteix en la missiva.