Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Colau demana al Govern que posi fi a «la improvisació»

Albiach lamenta la falta d'autocrítica de Junqueras i que s'apropi a JxCat

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa demana a Salut «que posi fi a la improvisació». | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dilluns al Govern que posi fi a la «improvisació» en la gestió de les restriccions pels rebrots de coronavirus, ha dit en una entrevista de SER Catalunya. «Demanem que no hi hagi més improvisació. No pot ser que la Generalitat improvisi durant setmanes i que ens demani als ajuntaments que fem peticions d'excepcions una a una. El mateix Torra  va reconèixer que grinyolaven les mesures restrictives», ha assegurat.

Retrets a la Generalitat

La primera edil ha retret a la Generalitat la confusió que es va generar divendres quan va barrejar prohibicions i recomanacions en sectors en els quals no hi ha hagut contagis, i ha criticat el tancament d'equipaments esportius i culturals perquè «compleixen les normes». «Els experts ens diuen que els contagis es produeixen en l'oci nocturn i en l'àmbit familiar. Nosaltres i els sectors de l'esport i de la cultura es pregunten: Per què se'ns castiga si no hi ha hagut contagis en els nostres sectors?», ha expressat.

Colau ha sol·licitat a la Generalitat  que resolgui aquest mateix dilluns les excepcions que han plantejat els ajuntaments, tot i que ha lamentat que es traslladi als consistoris la gestió de les peticions: «No és just, no és operatiu i no és la millor manera de treballar».

Albiach lamenta la falta d'autocrítica de Junqueras i que s'apropi a JxCat: «Directament s'allunya de nosaltres»

La presidenta de Catalunya En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha lamentat la falta d'autocrítica del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en l'entrevista a TV3. En roda de premsa des del Parlament, Albiach  reprova que Junqueras hagi deixat clar que vol pactar amb JxCat quan és una «fórmula esgotada» i ha alertat a ERC  que s'està apropant a JxCat i que llavors «directament s'allunya dels comuns».

Pel que fa a la gestió del Govern de la covid-19, Albiach  ha denunciat que la seva «incompetència i arrogància» posen en risc la ciutadania i ha exigit a l'executiu català que reconegui que està «desbordat». Segons Albiach, s'estan donant «instruccions contradictòries» i això desorienta la ciutadania.