L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, continua apostant per un tripartit d'esquerres a Barcelona

Ada Colau denuncia una «campanya d'atac polític» al seu govern en generar «alarmisme» a Barcelona

L'alcaldessa denúncia que s'aprofiten «els problemes de seguretat per criminalitzar col·lectius vulnerables»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat estar patint «una autèntica campanya d'atac polític»  dirigida tant a ella com al govern municipal que creu que es basa a generar «alarmisme» amb els problemes de seguretat de Barcelona i en dir que la ciutat «és caos». «Els problemes es poden resoldre, tractem-los amb rigor i sense electoralisme», ha demanat l'alcaldessa a través d'un vídeo a Facebook, on també ha retret al conseller d'Interior, Miquel Buch, no haver entomat el problema fins passades les eleccions municipals.

D'altra banda, Colau ha alertat que l'extrema dreta «aprofita» la inseguretat per «criminalitzar i acusar» col·lectius vulnerables, com la població immigrant o els MENA, i ha emplaçat a institucions, partits i ciutadania a conjurar-se per  «parar els peus als discursos d'odi  que volen infiltrar-se als barris».

Assumeix que la crisi de seguretat és real

Colau, que ha reconegut que la crisi de seguretat és real, també  ha retret a les diverses forces polítiques no fer-hi front i no presentar cap solució concreta. «Per què la dreta catalana i espanyola fa mesos que fan una campanya d'alarmisme generant una imatge falsa de la ciutat però sense presentar cap solució?», ha demanat, per insinuar després que es deu a una estratègia electoral.

En aquest sentit, ha recriminat especialment a Buch que no hagi assistit a les juntes locals de seguretat  fins després dels comicis i que hagi esperat que «veus de l'Estat» suggereixin enviar Policia Nacional  per recordar que la seguretat a Barcelona i a Catalunya és competència de la Generalitat i anunciar un desplegament de 300 nous Mossos al setembre a la ciutat. Tot i això, ha celebrat el «canvi d'actitud»  i ha demanat treballar conjuntament per fer front a la situació.

També ha fet referència a la notícia sobre les empreses de repartiment

En relació a la notícia sobre unes suposades empreses de repartiment que no operaven a alguns barris per la inseguretat que van presentar al Congrés dels Diputats el PP i C's i que les mateixes empreses van desmentir,  Colau ha exigit una rectificació i els ha acusat de voler presentar Barcelona com «la ciutat més insegura del món».

També et pot interessar...