Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Colau apel·la a un pacte amb ERC i PSC

Colau s'eixuga les llàgrimes i s'ofereix a confeccionar un «govern ampli, transversal i d'esquerres»

La candidata de BComú demana a Maragall que prioritzi un acord d'esquerres

Colau apel·la a un pacte amb ERC i PSC
Colau apel·la a un pacte amb ERC i PSC | CEDIDA

 

Tot i començar el sondeig guanyant les eleccions municipals, la candidata a BComú, Ada Colau, va veure com la victòria s'escapava al cap de dues hores i finalment ha hagut de reconèixer la victòria d'ERC i del seu alcaldable Ernest Maragall: «He de felicitar Ernest Maragall i Esquerra Republicana perquè han guanyat les eleccions» ha dit.

No obstant això, ha reconegut que aquest es tracta «d'un resultat històric per a les esquerres de la ciutat», ja que entre comuns, socialistes i independentistes sumaran 28 regidors. En aquest sentit, ha celebrat que hagi canviat «l'hegemonia» i s'ha ofert a Maragall per fer «un govern ampli, transversal i d'esquerres». Pel que fa a la derrota, ha reconegut que, quatre anys després d'haver guanyat les eleccions el 2015, era complicat «tornar a fer història» però ha celebrat haver-se quedat «a uns pocs vots» d'aconseguir la victòria.

Colau
La candidata de BComú apel·la per prioritzar un acord d'esquerres | Twitter (@3/24.cat)

 

Insta a Maragall a prioritzar un acord d'esquerres

Colau, que s'ha mostrat visiblement emocionada davant de tots els simpatitzants reunits ha admès que és Maragall qui ha de «començar a parlar» amb altres formacions, però l'ha instat a prioritzar un acord d'esquerres en un context en què creix l'extrema dreta, cal «acabar amb la desjudicialització» i «prioritzar les polítiques socials». «La ciutadania demana a les forces d'esquerres que parlem entre nosaltres», ha dit Colau, que ha insistit en la necessitat que Barcelona «enviï un missatge d'esperança al món». 

«Sabíem que no seria fàcil», ha reconegut la candidata de BComú, que ha apuntat que el context polític «ho complicava encara més». És per aquest motiu que ha considerat que els 10 regidors són un «molt bon resultat» per a la formació perquè ha considerat que són un «missatge de poder popular». «La gent comuna estem aquí amb més força que mai», ha defensat.

«Hi ha coses que ja no podran ser com abans», ha assenyalat Colau, que ha tret pit del canvi en l'agenda política que ha impulsat BComú i d'haver «obert l'horitzó d'allò possible». Tot això, ha insistit Colau, amb una «oposició duríssima», els lobbys en contra i un context polític «duríssim».

També et pot interessar...