Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alcaldables Barcelona

Colau estén la mà a ERC i PSC per governar a Barcelona

La cap de llista de Barcelona en Comú considera «decebedor» que Maragall «prioritzi» un pacte amb JxCat

Ada Colaú ha proposat a ERC i PSC fer un govern progressista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha estès aquest dilluns la mà a ERC i PSC per fer un govern progressista a Barcelona.  Colau ha dit que el resultat dels comicis del 26 de maig mostra una majoria «històrica» de les esquerres que cal «escoltar» i ha insistit en la necessitat de fer pactes progressistes basats en el model de ciutat i no «en clau independentista».  Després que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, hagi obert la porta a governar en solitari si no és possible un acord, Colau ha insistit que «cap força pot plantejar un govern en solitari» a la ciutat i ha considerat «decebedor» que Maragall «prioritzi» un govern amb JxCat.

Colau ha assenyalat que la formació obrirà converses tant amb ERC com amb PSC de manera «discreta» amb la voluntat de buscar un «govern ampli, estable i progressista». Amb tot, ha insistit que en cap cas es prendrà cap decisió «precipitada» sense l'aval dels òrgans de la formació i dels inscrits. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La cap de llista dels comuns també ha afirmat que el resultat obtingut a les eleccions és «bo» després d'haver patit un context polític i una oposició «duríssims». En aquest context, Colau ha tret pit dels resultats dels comuns, que han guanyat en sis dels deu districtes de la ciutat i han quedat en segona posició empatats a regidors amb ERC  per menys de 5.000 vots. 

Alcaldables Barcelona
Colau assegura que la intervenció de Maragall en saber que va guanyar les eleccions va ser «decebedora» | CatalunyaDiari.cat

Considera «decebedor» que ERC parli «en clau independentista»

Colau ha considerat que la intervenció que va fer Maragall en saber que havia guanyat les eleccions va ser «decebedora» perquè es va «limitar» a parlar «en clau independentista» i de la «judicialització». La cap de llista de BComú ha lamentat que el candidat d'ERC no parlés de projecte de ciutat i que, a més, «prioritzés» un pacte amb JxCat. 

La cap de llista dels comuns ha apuntat que fer una lectura del resultat de les eleccions «en clau independentista» és un «grandíssim error» i ha fet una crida a centrar el debat en el projecte de ciutat. A més, ha subratllat que en aquests comicis les formacions independentistes han tret menys regidors que en les anteriors.

  

És per aquest motiu que Colau ha rebutjat l'oferta que Maragall l'ha fet aquest dilluns a través d'una piulada d'anar a veure el candidat de JxCat, Quim Forn, a la presó de Soto del Real.  La cap de llista dels comuns ha rebutjat la proposta perquè diu que BComú no comparteix el model de ciutat de JxCat i ha instat Maragall a no fer política a través de les xarxes socials en un «moment transcendental».