Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

Crítiques a Colau després de fitxar com a assessora la parella d'una regidora

En el mandat passat, ja hi va haver polèmica pel fitxatge de la parella de Gerardo Pisarello

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Nova polèmica per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després del darrer fitxatge que ha fet per al govern municipal que presideix. Colau ha incorporat com a assessora del govern municipal Alicia Ramos Jordán, amb un sou de vora 57.000 euros bruts anuals, tot i que els càrrecs nomenats per Barcelona en Comú s'estableixen un topall en la retribució i la resta la donen al partit que, a través de la plataforma La Filadora, dona els fons a finalitstas socials.

Ramos Jordán s'ha sumat a l'estructura municipal i ho ha fet en concret a la quarta tinença d'alcaldia, que pilota la regidora Laura Pérez, de Barcelona en Comú, i que s'encarrega de les àrees de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI. La polèmica, però, no és ni el càrrec ni el sou de Ramos Jordán, sinó un altre condicionant que ha aixecat polseguera: és la parella de Lucía Martín, una altra de les regidores de Barcelona en Comú, en aquest cas encarregada de l'àrea d'Habitatge i Rehabilitació.

 

Crítiques de Josep Bou, portaveu del PP

La situació ha generat crítiques a les xarxes socials, tant d'usuaris anònims que han carregat contra la decisió d'Ada Colau, com del portaveu d'un dels grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta de Josep Bou, líder del PP al consistori de la ciutat comtal, que no ha dubtat a compartir les seves crítiques al que considera una «contractació a dit» que qualifica de «no gaire ètica»:

Caldrà veure, doncs, si els retres contra Ada Colau van més enllà de les xarxes socials i s'origina un 'incendi' polític o les crítiques pel fitxatge de la nova assessora queden aquí.