Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, reescollida alcaldessa de Barcelona amb els vots de PSC i Valls

Ada Colau té més diners que Manuel Valls

L'alcaldessa ha aconseguit estalviar més de 25 mil euros en els últims quatre anys

Ada Colau, reescollida alcaldessa de Barcelona amb els vots de PSC i Valls
Ada Colau, reescollida alcaldessa de Barcelona amb els vots de PSC i Valls | Catalunya Diari

 

Com cada quatre, anys la declaració de béns dels regidors del nou mandat a l’Ajuntament de Barcelona ha deixat alguna sorpresa. L'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha resultat tenir més diners al banc que Manuel Valls, el que era cap de llista de Barcelona pel canvi-C's.

Els béns que han declarat Colau i Valls

La líder dels comuns ha declarat com a únics béns tres comptes corrents amb 30.000 euros, el doble del que declara l’ex-primer ministre francès. Cap dels dos ha declarat tenir cap pis ni cotxe al seu nom.  En el cas de l'alcaldessa és significatiu com, en cosa de quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, ha pogut estalviar més de 25 mil euros, ja que en  la seva declaració de béns de l'any 2015 només era titular de dos comptes corrents amb uns 5.000 euros, un dels quals era compartit, informa 'TOT Barcelona'. Colau, pel seu càrrec hauria de cobrar 100.000€ bruts al any, però pel codi ètic de Barcelona en Comú en percep menys de la meitat. 

Contraposant-ho a la declaració de Valls, en els seus comptes és destacable que no hi ha rastre dels 20.000 euros que, en teoria, s'havia d'embutxacar del finançament de la campanya per impulsar-lo a l'alcaldia per part de diferents empresaris.

Els altres caps de llista

De la resta de caps de llista destaca sobretot en Josep Bou, del PP, qui té 8,5 milions d'euros en participacions en quatre empreses i cobra uns 70.000 euros l'any com a administrador únic de dues companyies, entre altres propietats. Destaca també, per la seva banda, Collboni del PSC amb dos pisos a Barcelona, cotxe, moto i una retribució de 92.000 euros bruts anuals pel càrrec de regidor més 24.000 que se sumen al total per assistir a les sessions del Consell Metropolità i l'AMB.

Els segueix Quim Forn, de JxCat,  que actualment es troba pendent del seu trasllat a una presó catalana, amb un pis, 17.000 euros en dos comptes, 40.000 en un pla de pensions i la suma de les retribucions com a assessor de PDECat, per la qual cobra 65.000 bruts l'any.  Maragall d'ERC també té un pla de pensions de 36.000 euros i un sou de 51.700 bruts l'any com a diputat, més la pensió de 9.000 bruts del Parlament Europeu.

Finalment, Mariluz Guilarte, la que serà líder del grup de CS després del trencament amb Valls, té dos pisos, un compte amb 25.000 euros, un pla de pensions de 17.500 euros i com a diputada al Parlament, un sou de 45.500 euros l'any.