IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Colau aconsegueix el suport d'ERC i aprovarà els pressupostos de Barcelona

Colau s'assegura així l'aprovació dels comptes per a l'exercici 2020

Ada Colau i Ernest Maragall en un debat previ a les eleccions municipals 2019
Ada Colau i Ernest Maragall en una imatge de la passada campanya electoral. | CatalunyaDiari.cat

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest divendres, 17 de gener, un acord amb el govern municipal —de Barcelona en Comú i el PSC— per donar suport als pressupostos per a l'exercici 2020. Amb aquest pacte, l'alcaldessa Ada Colau s'assegura l'aprovació dels comptes gràcies als vots favorables dels seus 10 regidors, els 10 d'ERC i els 8 del PSC.

ERC dona el 'sí' després de veure reflectides al pressupost les seves aportacions

El pacte, que s'haurà d'acabar de polir la setmana que ve, s'ha lligat després que, segons Maragall, Barcelona en Comú hagi incorporat al projecte pressupostari les demandes aportades pels republicans. Segons les primeres informacions que es tenen sobre els nous pressupostos de la ciutat de Barcelona, per primera vegada es podria arribar a la xifra de 3.000 milions d'euros de pressupost.

«Després d'anys de pròrrogues, la ciutat és a prop de tenir nou pressupost i el necessita. Si l'aconseguim, serà una bona notícia, i serà coherent amb la intenció que hem mostrat des de l'inici de mandat», ha manifestat el líder d'ERC, Ernest Maragall, després de la reunió que ha mantingut aquest divendres al matí amb l'alcaldessa Ada Colau.

El pressupost es podria aprovar al ple del proper 31 de gener

La intenció del govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC és segellar l'acord amb ERC a la Comissió d'Economia que ha de celebrar el consistori la setmana que ve. Els comptes s'aprovarien al ple previst per al proper divendres, dia 31 de gener, i amb els suports de les tres principals forces de l'Ajuntament tenen l'aprovació del tot garantida.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari