Colau parla de «radicalitat democràtica» en l'elecció de ruptura amb el PSC

L'alcaldessa ha valorat la decisió i ha assegurat que buscaran «acords parlamentaris» per mantenir els «objectius concrets» del govern

Ada Colau comenta la ruptura amb el PSC
Ada Colau comenta la ruptura amb el PSC | Cedida

Després de confirmar-se la ruptura del pacte amb el PSC per part de Barcelona en ComúAda Colau ha volgut utilitzar les xarxes socials per realitzar les seves primeres declaracions per la decisió. En elles, ha destacat que, si bé es tracta d'una «decisió difícil», celebra que s'hagi realitzat amb «radicalitat democràtica», respectant d'aquesta manera els vots de la majoria.

En aquest sentit, mitjançant Twitter, l'alcaldessa ha garantit que, des de l'Ajuntament, es continuarà treballant per complir els «objectius concrets», pel que governaran buscant el «diàleg» i els «acords» necessaris amb la resta de grups parlamentaris, els quals els permetin arribar a totes les metes assenyalades.

Colau no ha valorat si la decisió de les bases li sembla positiva o negativa, encara que va considerar necessari portar a terme aquesta elecció per «l'excepcionalitat» que es va viure amb el PSC, arran de la implementació del 155, tot i considerar que les polítiques de govern de coalició, fins al moment, comptaven amb una «valoració positiva».
 

Collboni i Colau no tenen la mateixa idea d'esquerres

La sorpresa dels tuits apareix en forma de la resposta que li va donar a l'exsegon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, qui va criticar la decisió presa per Barcelona en Comú, considerant que «calia prioritzar aliança d'esquerres», lamentant que la ruptura de coalició del govern de Barcelona li representava un pas enrere en el procés de reconstrucció del país.
 

Colau, en la seva última publicació, va aprofitar per agrair al socialista «la feina conjunta al servei de Barcelona», però va aprofitar per llençar un dard enventat al partit, aconsellant que «abandoni aviat pactes amb PP/C's/Unió», per tornar a les «aliances d'esquerra» de les que també parlava el conseller de l'Ajuntament.

D'aquesta manera, ambdós polítics van demostrar que no compten amb la mateixa consideració de quins són els partits d'esquerra, doncs mentre el líder del PSC es qualificava d'un d'ells, l'alcaldessa li recordava que, mentre es continuïn pactant amb els partits conservadors, no els podran considerar dins d'aquesta ideologia.


Comentaris

envia el comentari