Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ramon Tremosa i Carles Puigdemont al Parlament Europeu.

Colau posa Tremosa en evidència: «No em respon les trucades pels talls de llum a BCN»

Minuts després de l'entrevista, el conseller ha respost a l'alcaldessa de Barcelona

Ramon Tremosa i Carles Puigdemont al Parlament Europeu.
Ramon Tremosa i Carles Puigdemont al Parlament Europeu. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha atacat durament el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i candidat de JxCat per Lleida, Ramon Tremosa, després dels talls de llum que hi ha hagut a Barcelona, entre altres municipis, durant els darrers dies d'onada de fred. «De la conselleria del senyor Tremosa depèn la competència específica de planificar i supervisar la xarxa elèctrica de Catalunya», ha recordat Colau, que aquesta setmana ha enviat una carta al conseller i ha assegurat que l'ha estat trucant des de dilluns «i no he obtingut cap resposta». Ho ha fet en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní', de la Cadena SER Catalunya:

Amb les seves paraules, Colau ha assenyalat directament Tremosa, deixant en evidència el fet que no li ha respost les trucades davant d'una problemàtica urgent, ateses les jornades de fred que s'han produït a Catalunya en els darrers dies. Només uns minuts després de l'entrevista, però, des d'Empresa s'ha fet pública una carta de resposta de Tremosa a l'alcaldessa Colau.

Tremosa respon la carta Colau titllant-la de «moviment polític»

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha respost a la carta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on reclamava que el Govern garantís el subministrament d'electricitat a la ciutat i posi fi als talls que s'han produït en barris com el Raval o Torre Baró, tot recordant que el pes de la Generalitat en la xarxa de distribució «s'ha anat rebaixant» per culpa de «les successives modificacions normatives del sector elèctric aprovades pel govern espanyol».

Segons Tremosa, el seu Departament no ha rebut «cap documentació posant de manifest la relació d'incidències» per part del consistori abans que la batlle publiqués la carta. Alhora, afegeix que «tampoc s'ha percebut un increment de queixes per part de la ciutadania». L'alcaldessa de Barcelona va enviar aquest dimarts una carta a Endesa, al Govern i a l'Estat urgint una resposta als talls de subministraments que afecten alguns barris barcelonins i municipis metropolitans. «Et demano que la Generalitat exerceixi les seves competències i intercedeixi davant la companyia Endesa i, alhora, coordini les accions a desenvolupar amb els municipis que estem afectats», va reclamar Colau al conseller d'Empresa en la missiva.

Fonts del Departament d'Empresa assenyalen que en cap moment hi va haver contactes a nivell tècnic entre les dues administracions per abordar la problemàtica i que la primera informació que van rebre va ser la carta pública de l'alcaldessa, que veuen com un moviment «polític».