Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.

Colau, denunciada per prevaricació pel nomenament del nou cap de la Guàrdia Urbana

CSIF acusa l'alcaldessa de Barcelona de prevaricar en escollir el nou cap de la policia de la ciutat

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té un nou maldecap en la seva tasca com a líder del govern municipal de la ciutat. Aquesta setmana, la batllessa de la capital catalana ha rebut una denúncia del sindicat CSIF per presumpta prevaricació: assenyalen el nomenament a dit del nou cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat, Pedro Velázquez, que es va produir el 17 de desembre de 2019.

Un nomenament a dit, sense lliure concurrència

Així ho avança el digital 'Crónica Global', que ha tingut accés a la denúncia rebuda per part de Colau, i que es basa en el fet que Velázquez va ser nomenat com a cap de la Guàrdia Urbana a dit, ja que hi havia vuit agents més amb el seu mateix rang, el d'intendent major. Apunten que, entre ells, no hi va haver cap procediment per garantir els «principis d'objectivitat, mèrit, capacitat i igualtat d'oportunitats» per poder accedir al càrrec. 

El CSIF apunta que el cessament d'Evelio Vázquez, l'anterior cap de la Guàrdia Urbana, va deixar vacant la plaça, que va ser automàticament ocupada per Pedro Velázquez. A més, apunten que Velázquez va ser ascendit a intendent major el mateix dia que se'l va nombrar cap del cos. Mesos després, el 10 de març, es van publicar, segons la denúncia del sindicat, les bases per accedir al lloc, per tal de donar una aparença de «legalitat», sempre segons la denúncia, a la decisió prèviament feta a dit tres mesos abans.

Una investigació a Colau i a Velázquez

Per tot plegat, doncs, el CSIF ha presentat la denúncia a Fiscalia, a qui li reclama que obri una investigació contra l'alcaldessa Ada Colau, a qui correspon directament el nomenament de Velázquez, i al mateix intendent major en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, pel fet d'haver accedit al càrrec d'una forma que consideren fraudulenta.