Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau alcaldessa

Colau i el PSC es reparteixen l'Ajuntament de Barcelona

Els Comuns es quedarien amb la part econòmica i social, mentre que el PSC assumiria la seguretat ciutadana, la mobilitat i la promoció de la ciutat

PSC i Barcelona en Comú es van reunir el passat dilluns per a repartir-se les regidories de l'Ajuntament | CatalunyaDiari.cat

Els equips negociadors de Barcelona en Comú i el PSC es van reunir el passat dilluns a la tarda per acabar de tancar el seu pacte de Govern per a l'Ajuntament de Barcelona.  Els socialistes assumirien càrrecs com el de la seguretat ciutadana, la mobilitat —metro i bus, entre d'altres— o la promoció econòmica de la ciutat. Per altra banda, els comuns es quedaran amb les àrees econòmiques i socials.

El PSC, content amb la seva part

El cap dels socialistes, Jaume Collboni, ocuparà el càrrec de primer  tinent d'alcalde. A més, també dirigirà la promoció econòmica de la ciutat, una responsabilitat que ja va assumir durant un any i mig en l'anterior legislatura, abans que Colau fes fora al PSC de l'equip de Govern. És així com Collboni tindrà sota la seva direcció la  Fira de Barcelona i el 'Mobile World Congress'.

Per altra banda, segons ha confirmat 'Economía Digital', el partit socialista està molt content de prendre la direcció de dues de les àrees que van comportar més conflicte durant la legislatura anterior, ja que estan convençuts que ho tiraran endavant amb molt bona nota. En primer lloc estaria la mobilitat, que serà dirigida per Rosa Alarcón, del PSC. Serà la responsable de  Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la societat que gestiona els serveis de metro i bus. Durant l'anterior legislatura va ser una àrea conflictiva perquè es van multiplicar les vagues de metro.

I l'altra àrea conflictiva és la de  seguretat ciutadana, que dirigirà el socialista  Albert Batlle. Sempre ha sigut l'aposta del partit per a comandar la Guàrdia Urbana i lluitar contra la inseguretat ciutadana. Ara mateix, és un conflicte que es troba en auge, a causa de les últimes dades alarmants sobre la delinqüència a la ciutat, a més dels narcopisos, les ocupacions il·legals i els 'top mantas', que són polèmiques habituals a la ciutat.

Laia Bonet, del PSC,  ocuparà l'àrea relacionada amb la  ciència i la innovació. Se centrarà, sobretot, amb l'agenda de la ciutat en l'horizont de 2030. Per altra banda, Montserrat Ballarín, també del PSC, repetirà a la cartera de  mercats i turismes, que ja va dirigir durant un any i mig a l'anterior legislatura. A més, també tindrà responsabilitats sobre la hisenda municipal.

Xavier Marcé es mourà per les àrees de cultura. Encara que els comuns mai ho hagin permès, sembla que en aquesta última negociació han aconseguit colar un socialista en aquesta àrea. I David Escudé ocuparà la regidoria d'esports. El socialista es va encarregar d'aquesta direcció amb l'alcalde Jordi Hereu, però amb Colau només ho va poder fer durant un any i mig.

Ada Colau alcaldessa
Ada Colau ha assegurat 7 de les 10 regidories que prendrà a l'Ajuntament | Catalunya Diari

 

Les tasques dels 10 regidors dels Comuns

Pel que fa als Comuns, tindran  un total de deu regidors. Primer, l'alcaldessa, Ada Colau, la qual tindrà com a mà dreta a Jordi Martí a l'àrea econòmicaJanet Sanz continua com a regidor d'urbanisme, i  Lucía Martín assumeix habitatge.

Eloi Badia seguirà, com en el mandat anterior, a presidència  i serveis. Gemma Tarafa  tampoc canvia i continuarà a la regidoria de salut; com Laura Perez, que segueix amb l'àrea de feminisme. En el cas de Marc Serra, Jordi Rabassa i el número dos de la llista, Joan Subirats, no s'ha confirmat quin serà l'àmbit en el qual seran destinats.

Repartiment de districtes

Una altra de les parts que s'han repartit entre el PSC i Barcelona En Comú són els districtes. Per una banda, el PSC tindrà les presidències a Sant Martí, Nou Barris, Horta, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Per altra banda, els comuns  s'han quedat amb Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Eixample, Gràcia i Sant Andreu.

També et pot interessar...