Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Colau descarta un tripartit d'esquerres amb ERC i el PSC

Colau continua mantenint que es presentarà a la investidura el proper 15 de juny

Ada Colau descarta un tripartit d'esquerres a Barcelona  | CatalunyaDiari.cat

 

Els Comuns, amb Ada Colau al capdavant, descarten dur a terme un tripartit d'esquerres amb ERC i el PSC per assolir l'alcaldia de Barcelona. El problema principal és la negativa d'ambdós partits de mantenir vetos creuats i no voler pactar entre ells de cap de les maneres. Malgrat la falta d'acord, Colau no té previst rendir-se, i ha anunciat que es presentarà a la investidura, desafiant el líder dels republicans, Ernest Maragall. 

En un comunicat emès aquest dimecres, la cap de files dels comuns ha fet patent que «després de les reunions que l'equip de Barcelona en Comú ha tingut amb ERC i PSC, s'ha constatat que el PSC està disposat a sumar per la investidura de Colau». Amb tot, lamenten que «en canvi, ERC ha manifestat que continua presentant a la investidura el seu candidat». 

Els comuns es comprometen a iniciar una nova etapa

El motiu que ha portat Colau a decidir presentar-se a la investidura és el següent: «Barcelona en Comú té una responsabilitat davant els seus electors i davant la ciutat que ha governat els darrers 4 anys». Per aquest motiu, s'han mostrat absolutament compromesos a «treballar per assolir l'alcaldia al proper plenari del 15 de juny».

Arran la polseguera que han aixecat últimament els pactes postelectorals, els comuns s'han compromès a iniciar «una nova etapa a la política catalana que superi els vetos i les línies vermelles i aposti pel diàleg i la desjudicialització». I és que els comuns consideren que compten amb la «responsabilitat de defensar l'agenda de canvi indicada», així com de «no dependre de les agendes creuades entre la resta de forces d'esquerres».

El text conclou de la següent manera: «Aquest marc de vetos creuats i la responsabilitat de defensar aquestes polítiques ens impulsen a presentar la candidatura d'Ada Colau a l'alcaldia». Abans, però, la cúpula de la formació es reunirà en un acte que tindrà lloc aquest mateix vespre. L'objectiu és «valorar els propers passos fins al dissabte 15 de juny». 

També et pot interessar...