IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Colau: «No volem tornar a tenir Barcelona plena de cotxes»

L'alcaldessa diu que serà una «tònica» recuperar carrers amb un «urbanisme tàctic»

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dimarts el pla d'acció amb mesures «urgents i immediates» per «adaptar» la ciutat a l'inici de la recuperació de la mobilitat que vindrà de la mà del desconfinament. «El que no volem és tornar a tenir la ciutat plena de cotxes», ha dit en declaracions a TV3, assegurant que serà una «tònica» recuperar carrers de Barcelona destinats als cotxes per a vianants o bicicletes mitjançant un urbanisme «tàctic».

«Treballem perquè la ciutat no es torni a omplir de cotxes i de contaminació»

«Ho estan fent altres ciutats europees i nosaltres també estem treballant en una planificació general perquè no es torni a omplir la ciutat de cotxes i contaminació», ha afegit. Segons Colau, ningú volia el coronavirus però hi ha hagut algun «efecte colateral positiu» en l'aturada a la ciutat: la baixada de la contaminació. En aquest sentit, ha assegurat que des del consistori no volen tornar a la «normalitat» de la contaminació i per això es preveu «recuperar» carrers perquè la gent pugui mantenir unes distàncies mínimes de seguretat.

En paral·lel, l'alcaldessa ha explicat que estan fent plans de desinfecció del transport públic i que amplien els carrils bici perquè és un dels mitjans que poden ser més segurs i nets a l'hora de desplaçar-se per la ciutat. El pla de l'Ajuntament —una mesura de govern que es presentarà al plenari d'aquest dimecres—, preveu «garantir la seguretat i la salut pública de la ciutadania en els seus desplaçaments», i alhora evitar que «es consolidi el traspàs cap al vehicle privat» amb motiu de la crisi sanitària.

L'objectiu és reduir els desplaçaments en vehicle privat per sota del 20%

Si abans de la pandèmia el 26% dels desplaçaments es feien en vehicle privat i el 37,3% en transport públic, actualment el 34,4% opta pel vehicle privat i el 19,5% pel transport públic. L'objectiu del nou pla municipal és arribar al 40,8% de mobilitat en transport públic, el 35,3% a peu, el 19,9% en vehicle privat i el 4% en bicicleta.


Comentaris
Antoni
Ho diu després d'haver-se comprat un cotxe nou amb els diners del que sempre paguen.
Artur
Després d'haver dit infinitat de vegades que es mouria en transport públic i, sobre tot, després de comprar-se un nou cotxe pagant-lo amb diners del poble, ara ens diu que vol rebaixar el nombre de cotxes. Caram quin bon exemple.
Glòria Beneïda
Recordeu que va dir que sols es mouria amb transport públic, doncs per celebrar-ho ara es canvia de cotxe, això si, pagant-lo els ciutadans amb els seus impostos.
Maria del Carme
Doncs ja ens explicarà com ho farà per donar de menjar a prop de 100.000 famílies que viuen del sector de l'automòbil i que amb les seves dèries enviarà a l'atur i a la misèria. Pot ser els "enchufara" a tots a la Casa de la Vila i així vots al sarró.
Alícia
Primer que posi uns transports públics que afavoreixin a la gent gran...que apripi les parades de busos, que cada dia estàn més lluny l una de l altre
Paula
Es una mentirosa conpulsiva""",I no t'idea de res,paranoilles del coche I obsessions de carres peatonals, ah I pujar impostos

envia el comentari