Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau

Colau retalla distàncies amb Maragall, segons l’última enquesta del GESOP

Les dades apunten que els resultats seran d’allò més ajustats, ja que ERC guanyaria les municipals amb 10 consellers, però Barcelona en Comú podria aconseguir el mateix nombre d’edils

Ada Colau
Colau retalla distàncies amb Maragall, segons l’última enquesta del GESOP | CatalunyaDiari.cat

 

L’última enquesta de la GESOP es configura com una grandíssima notícia per Ada Colau. I és que, tal com acaba de fer públic ‘El Periódico’, el cap de llista d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, va perdent força a mesura que passen els dies, i en aquests moments les enquestes auguren gairebé un empat tècnic entre el seu partit i el de l’actual alcaldessa de la ciutat comtal.

ERC i Barcelona en Comú podrien empatar

Així les coses, la GESOP preveu que els republicans obtindran un 21.5% dels vots i 10 edils; mentre que els comuns aglutinarien un 20.4% dels sufragis i entre 9 i 10 consellers. Dit d’una altra manera, que la formació liderada per Colau està aconseguint retallar distàncies en aquesta recta final de campanya.

La tercera posició seria pels socialistes, que arreplegarien un 16.8% dels vots i 8 edils, patint un lleuger augment des de la publicació de l’última enquesta, la qual n’augurava un 16.6%. I, tot seguit, es posicionaria la candidatura de Barcelona pel canvi - Ciutadans, que podria arribar a obtenir entre 5 i 6 consellers i aglutinar un 12.8% dels sufragis.

JxCat es desploma i la CUP aconseguiria entrar al consistori

Finalment, l’enquesta augura un enorme descens a la formació de JxCat, que només aconseguiria uns 5 consellers, fet que suposaria la meitat dels que va obtenir l’any 2015. D’altra banda la CUP, a qui les enquestes auguraven quedar fora del consistori, podia adquirir un 6.1% dels vots, quelcom que suposaria una xifra de fins a 2 o 3 consellers.

En canvi, els partits que quedarien exclosos serien el PP i Barcelona és capital, amb un 4.1% i un 3.8%, respectivament. Cal recordar que el percentatge mínim per a poder assegurar-se l’entrada d’algun representant és del 5% en el cas de les eleccions municipals.

Un tripartit, l’única manera d’aconseguir majoria absoluta

Municipals BCN
Una opció que queda en l’aire és la de la formació d’un tripartit d’esquerres | CatalunyaDiari.cat

 

Si els resultats de l’enquesta s’acaben complint, el panorama per aconseguir una majoria absoluta seria, com a mínim, curiós. I és que ERC i Barcelona en comú podrien pactar i governar la capital catalana, però sense comptar amb majoria absoluta, ja que la xifra per aconseguir-ho és de 21 edils.

Per tant, una opció que queda en l’aire és la de la formació d’un tripartit d’esquerres, que estaria format pels republicans, comuns i el PSC. En aquest cas, sí que comptarien amb la desitjada majoria absoluta. El problema és que tant els socialistes com ERC han estat tota la campanya repetint que no pactarien entre ells.

Caldrà veure, doncs, els resultats finals del pròxim diumenge, ja que és l’única manera d’aclarir tots els dubtes i les incògnites que planteja aquesta enquesta del GESOP.