Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa el 26 d'agost de 2020

Colau es mulla i dona suport al Govern de la Generalitat

L'alcaldessa de Barcelona considera que «no hem de crear polèmiques com a la Comunitat de Madrid»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa el 26 d'agost de 2020
Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, en una imatge d'arxiu. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha dubtat aquest divendres, 16 d'octubre, a avalar les decisions preses pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per frenar una nova onada de contagis de coronavirus. Colau ha donat suport al paquet de mesures que inclou, entre d'altres decisions, el tancament de bars i restaurants fins el proper 31 d'octubre, i ha esquivat posar en dubte la iniciativa presa des del Govern de Catalunya

«No hem de crear polèmiques com han fet a la Comunitat de Madrid», ha etzibat Colau, en referència a les profundes discrepàncies que han airejat des del govern d'Isabel Díaz Ayuso amb el Ministeri de Sanitat. «És una mesura molt dràstica, hem escoltat les dades que ens han donat a la Generalitat. Cal actuar, la salut és el primer. Aprenent del passat, han vist que la majoria dels contagis es produeixen en l'àmbit domèstic i en socialitzar a les terrasses on ens treiem la mascareta», ha argumentat Colau, que ha reiterat el seu suport manifestant que «calia intervenir per interrompre la velocitat de contagi».

Colau, preocupada per la situació a la ciutat de Barcelona

Colau ja ho va expressar dimecres, poc després de fer-se públiques les mesures per part del Govern. L'alcaldessa barcelonina va expressar que comparteix la «preocupació» davant la situació epidemiològica a Catalunya i el ritme mitjà de creixement dels contagis, similar al de Barcelona. Després dels brots del juliol, va dir, es va aconseguir «estabilitzar» la corba de nous contagis a la ciutat i la mitjana se situava entre els 1.400 i els 1.600 nous casos a la setmana.

Aquesta xifra, però, s'ha disparat en les darreres dues setmanes. Fa quinze dies ja eren 1.777 i la setmana passada gairebé 3.000. «És un augment molt important», va assegurar, matisant que «no afecta tota la ciutat per igual» i que hi ha barris de Ciutat Vella i Nou Barris que es troben entre els més afectats. Actualment, Barcelona compta amb uns 277 informadors per «acompanyar» la ciutadania a complir les mesures, així com la Guàrdia Urbana, que seguirà amb la seva tasca habitual.

D'altra banda, el consistori actualitzarà la senyalètica de parcs i altres espais de la ciutat que tanquin a partir de les 20 hores —segons marca la nova resolució aprovada pel Procicat. Per contra, no s'ha abordat encara com afectarà la situació a les platges i si es prendrà alguna mesura específica.