Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera i Valls

Albert Rivera va decidir unilateralment trencar amb Manuel Valls

El líder de la formació creu que ha sobrepassat el límit i trenca amb l'ex-primer ministre francès

Rivera i Valls
El líder de C's no donarà més suport a Valls | EFE

 

La  fi del matrimoni de conveniència entre Rivera i Manuel Valls  després de les eleccions municipals, buscada des de ja fa uns dies per ambdues parts, es va fer oficial ahir en la reunió del comitè liberal permanent. La principal raó  anunciada per C's és el suport de l'ex-primer ministre francès el dissabte, juntament amb altres dos regidors Barcelona Pel Canvi, Eva Parera i Celestino Corbacho, a la investidura d'Ada Colau com alcaldessa de Barcelona, mentre els tres edils de Rivera votaven en blanc.

Aquesta no és l'única raó

La polèmica investidura se suma a altres desavinences que poden haver tingut inclús més influència en la decisió d'ahir, presa de forma unilateral per Albert Rivera. Poden haver ajudat les reiterades crítiques de Valls a l'estratègia de formar governs municipals i autonòmics amb el PP i Vox, sumant-se així a les crítiques d'Emmanuel Macron, o el convenciment de C's que Valls fa setmanes que dissenya un partit propi de caràcter catalanista per entrar al Parlament en les pròximes eleccions.

Rivera creu que Valls ha sigut deslleial amb C's

Rivera creu que Valls s'ha comportat de  forma deslleial amb C's, partit que ha posat al seu servei l'estructura i els recursos econòmics personals del partit, mentre Valls, en canvi, no ha sentit el suport suficient del partit taronja durant la campanya electoral i no oblida que Rivera va evitar posar un peu a la capital catalana aquells dies.

Així doncs, la investidura de Colau, ha sigut l'últim capítol d'un llarg desacord entre els dos dirigents de marcada personalitat. Ja era un fet anunciat després que el president de C's forcés a Valls a assistir a la manifestació a la plaça Colón del 10 de febrer, contra Pedro Sánchez. Aquell dia, quan el PSOE va començar a parlar de les 'tres dretes', va ser l'inici d'una mort anunciada.

Rivera ha tingut l'última paraula

El líder de Ciutadans recorre al Constitucional la candidatura de PuigdemontAlbert Rivera va ser qui va prendre la decisió de trencar amb Valls | Cedida

 

El dirigent del partit taronja va prendre ahir la decisió d'accelerar la ruptura amb Valls per sobre altres veus que eren partidàries d'intentar tornar a encarrilar la relació, com Inés Arrimadas que diumenge a la nit va descartar la ruptura, almenys temporalment. I no només això, sinó que el nucli de C's està fent front a nombroses pressions externes i internes, persones amb un gran vincle històric amb C's, com és el cas d'alguns dels fundadors, perquè els taronges es distanciïn de forma clara del Vox i es plantegin l'abstenció a la investidura de Pedro Sánchez, per  evitar un govern condicionat per Podemos i l'independentisme català.

Rivera, però, es manté contundent, recorda que ja ha pactat nombrosos governs i que no canviarà el rumb de C's.  En el cas de Barcelona, creu que l’aposta de Valls per fer alcaldessa a Colau, després d’haver basat part de la seva campanya electoral en fer-la fora del poder pel seu ‘populisme’, era un límit que no es podia sobrepassar.

També et pot interessar...