Ada Colau i Manuel Valls protagonitzen un tens cara a cara a 'Salvados'

Els dos alcaldables per Barcelona han debatut sobre temes de seguretat ciutadana o la polèmica dels llaços grocs

Colau Valls Salvados
Ada Colau i Manuel Valls han tingut un intens debat al programa de Jordi Évole | La Sexta

Encara queden setmanes perquè s'iniciï la campanya per les eleccions municipals, però ja s'ha produït el primer gran debat entre dos dels principals candidats a l'alcaldia de Barcelona. L'actual alcaldessa Ada Colau i el candidat de C's, Manuel Valls, protagonitzaven un tens cara a cara al programa de La Sexta, 'Salvados'. 

Els dos alcaldables han debatut sobre els principals temes que afecten la ciutadania com la seguretat o l'impacte del turisme a la ciutat, però també sobre l'actualitat política. Ha estat quan ha sorgit la polèmica dels llaços grocs o l'assumpte del suport de Ciutadans a VOX quan l'ambient entre dos ha pujat de temperatura. 

«Barcelona és ostatge del que estàs fent»

Valls criticava obertament la postura de Colau respecte a la presència de símbols a la façana de l'Ajuntament. Afirmava que la ciutat «és ostatge del que estàs fent» i li recordava que ara «no ets una activista, ets alcaldessa», recriminant-li els atacs a la justícia que «divideixen a la societat». 

Ada Colau es defensava, recordant que «la gran majoria de barcelonins estan en contra d'aquest judici». Continuava argumentat que els problemes s'han de «resoldre amb política i no als jutjats» per afirmar rotundament que «dir que hi ha hagut violència és faltar a la realitat». 

Deabt
Els dos candidats s'han fet nombrosos retrets al llarg del debat | La Sexta

Colau defensa que la ciutat és segura

L'alcaldessa reconeixia que el turisme és un dels principals problemes de la ciutat, però assegurava que Barcelona «és una ciutat en termes generals segura». No volia parlar d'un «caos», sinó de l'existència «d'un problema específic». Segons ella, l'actual situació política ha provocat la falta d'efectius de Mossos d'Esquadra que ara «es troben a manifestacions o amb l'alerta antiterrorista». 

Per la seva banda, Valls reivindicava el seu paper com a ministre de l'Interior a França i acusava Colau i la resta de l'esquerra de no veure la seguretat com un problema principal. Prometia «crear 1.500 llocs a la Guàrdia Urbana» per combatre, entre altres coses, el top manta i els narcopisos, acusant l'actual consistori de donar ordres de «mirar cap a un altre costat». 


Comentaris

envia el comentari