Castellers de la Colla Vella de Valls aixequen pilars davant les presons dels líders independentistes

Agents de la Guàrdia Civil han identificat tots els membres de l'expedició a la presó de Soto del Real

Pla general dels castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls davant de la presó d'Alcalá-Meco, amb el puny alçat cantant Els Segadors.
Pla general dels castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls davant de la presó d'Alcalá-Meco, amb el puny alçat cantant Els Segadors. | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Una setantena de castellers han sortit aquest dissabte a la matinada del local d'assaig de la Colla Vella dels Xiquets de Valls per participar en un acte de suport als presos polítics. Durant l'expedició, impulsada per l'entitat, s'ha alçat un pilar de reconeixement davant de cadascuna de les presons madrilenyes on encara romanen tancats dirigents polítics i associatius catalans: Alcalá-Meco, Soto del Real i Estremera.

La colla ha volgut fer coincidir aquest esdeveniment amb el 16 de juny, la data en què fa vuit mesos que els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, van entrar a presó. Just al centre penitenciari de Soto del Real, on estan empresonats Cuixart i Sànchez, agents de la Guàrdia Civil han identificat tots els membres de l'expedició.

Instant en què agents de la Guàrdia Civil identifiquen els castellers de la Vella de Valls a la presó de Soto del Real.
Instant en què agents de la Guàrdia Civil identifiquen els castellers de la Vella de Valls a la presó de Soto del Real. | Colla Vella dels Xiquets de Valls

 

També dedicat als exconsellers «exiliats» a Alemanya, Bèlgica i Suïssa

Després de la ruta per cadascun dels centres penitenciaris, també s'ha dedicat un pilar als polítics catalans exiliats a Alemanya, Bèlgica i Suïssa. A més, s'ha fet un gest de solidaritat amb els joves d'Altsasu que romanen empresonats a Soto del Real, dia en què també se celebra una manifestació massiva a Iruña en contra de la sentència.

La iniciativa neix a partir de les paraules que el casteller de la Colla Vella, César Torrijos, va adreçar als consellers que estaven al balcó de l'Ajuntament de Valls, Jordi Turull i Carles Mundó, durant la diada de Santa Úrsula de l'any passat, en descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles.

Assenyalant-los amb el dit, i al crit de «No afluixeu!», va protagonitzar una imatge que ha esdevingut icònica en el si del món casteller. Pocs dies després, els dos representants de la Generalitat de Catalunya van ser empresonats.


Comentaris

envia el comentari