Collboni: «Calia reconstruir el país i no trencar més coses. Calia prioritzar l'aliança d'esquerres»

El líder del PSC de Barcelona adjunta en una piulada a Twitter una imatge dels alcaldes socialistes que ha tingut la ciutat

Imatge d'arxiu de Collboni amb Colau.
Imatge d'arxiu de Collboni amb Colau. | Cedida

El líder del PSC a Barcelona i fins ara segon tinent d'alcaldia de l'ajuntament, Jaume Collboni, ha lamentat el trencament del pacte municipal amb Barcelona en Comú pel seu suport a l'article 155. «Calia reconstruir el país, no trencar més coses. Calia posar Barcelona i els seus ciutadans per davant. Calia prioritzar l'aliança d’esquerres», ha afirmat en una piulada a Twitter, en què també ha adjuntat una imatge dels alcaldes socialistes que ha tingut la ciutat.

En aquest sentit, ha esgrimit que aquest és el posicionament que ha defensat i defensarà i garanteix que el futur de Barcelona és «ple d’oportunitats». Collboni respon així a la decisió del 54,18% de les bases de BComú, que han decidit trencar el pacte i passar a governar en solitari.

La decisió de Barcelona en Comú

Les bases de Barcelona en Comú han avalat trencar el pacte municipal amb el PSC amb un 54,18% dels vots. Els militants del partit d'Ada Colau ha aprovat el trencament del pacte municipal amb 2.059 vots, mentre que 1.736 han votat en contra i 5 ho han fet en blanc. En total, han estat 3.800 els militants que han acudit a la consulta interna, una participació lleugerament superior que quan es va aprovar el pacte amb el PSC. Aquest trencament es produeix arran del suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde, ha assegurat que a partir d'ara buscaran els acords que calguin amb altres grups per tal de mantenir el govern a l'Ajuntament de Barcelona. «Cercarem tots els acords necessaris amb totes les forces polítiques per poder afermar les línies de govern que s'han anat consolidant en 2 anys», ha garantit. Cal tenir present que Ada Colau va participar en la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona de suport a l'alliberament dels presos polítics, una decisió que ha generat divisió i ha estat fortament criticada en alguns mitjans espanyols.


Comentaris

envia el comentari